Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fracassa un intent d’ocupació que havia de ser el colofó de la manifestació d’Arran
  • CA

La manifestació d’Arran d’aquest matí incloïa algunes sorpreses. Així ho avançaven els organitzadors, i a mesura que es desenvolupava la protesta s’anaven desvelant les diverses accions. Dues d’elles, la crema d’imatges del rei Felip VI i el llançament de pintura a Foment del Treball, han sortit bé, però la que havia de ser el colofó ha fracassat. Es tractava d’una ocupació d’un bloc de pisos situat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a Ciutat Vella.

[r:1]

L’immoble es troba al carrer Portal Nou número quatre, a tocar d’una escola bressol, i és propietat d’un fons d’inversió, segons fonts del sindicat d’habitatge del Casc Antic. La manifestació juvenil d’Arran, iniciada després de l’acte en record a Gustau Muñoz, s’ha aturat cap al migdia a aquest carrer, i militants de l’organització han tapat amb una pancarta l’entrada al bloc de pisos. Mentrestant, darrere de la mampara improvisada, membres d’Arran i del sindicat d’habitatge del Casc Antic intentaven accedir a l’immoble. Tot i així, els seus esforços han estat insuficients perquè s’han trobat una dona a l’interior de l’edifici.

Pancarta amb què han tapat la porta de l’immoble mentre hi intentaven accedir | A. L.

La persona que es trobava a dins de l’immoble ha acabat trucant als Mossos d’Esquadra. La dona, segons expliquen fonts del sindicat d’habitatge del Casc Antic al TOT Barcelona, tindria un pacte amb la propietat del bloc perquè, a canvi d’un pis gratuït, vigili que ningú entri a ocupar l’immoble. 

Després d’aproximadament una hora intentant accedir a l’edifici, l’acció s’ha donat per fracassada. Els promotors de l’ocupació tenien pensat donar els pisos a famílies del sindicat i a estudiants membres d’Arran, segons ha pogut saber aquest diari. 

Més notícies
Cremen imatges de Felip VI i Vox en la manifestació de CUP i Arran per la Diada
Notícia: Cremen imatges de Felip VI i Vox en la manifestació de CUP i Arran per la Diada
Comparteix
Recorden al militant independentista abatut per la policia a les Rambles, Gustau Muñoz, i exigeixen la proclamació de la "república socialista" de Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa