Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cremen imatges de Felip VI i Vox en la manifestació de CUP i Arran per la Diada
  • CA

Entitats de l’Esquerra independentista com la CUP i Arran han celebrat el seu propi programa d’actes per la Diada aquest matí, amb una manifestació i un acte polític al Born. A les portes de la Catedral, diversos manifestants han calat foc a quatre capses de cartró amb fotografies polítiques, inclosa una del rei Felip IV. Les quatre representaven els poders del règim del 78: una d’elles tenia la imatge de politica de Vox, una altra del poder judicial, la tercera del PP i l’última de la Casa Reial. A més els concentrats han cridat consignes sobre la ciutat, com ara “el turisme mata els barris”.

Poc després la marxa ha seguit en direcció al Born. En creuar la Via Laietana, diversos manifestants han llançat pintura contra la façana de la patronal Foment del Treball, que ha tacat de groc i lila el terra i les lletres del nom de la institució.

Pintura a la façana de Foment del Treball / Adrià Lizanda

 

Homenatge a Gustau Muñoz

Minuts abans, al carrer Ferran, han recordat un any més la mort del militant socialista i independentista Gustau Muñoz, mort al 1978 per un tret de la policia espanyola. La pluja no ha aconseguit cancel·lar l’acte, però sí retardar l’inici, que finalment ha estat a les 10:30 hores. Més de 500 persones han participat a l’acte, segons els organitzadors. Militants històrics de l’esquerra independentista han dedicat unes paraules de record a Muñoz i han exigit la proclamació de la “república socialista” de Catalunya.

L’acte d’Arran, que ha comptat amb el suport de la CUP i d’altres organitzacions com ara Endavant, ha coincidit amb un acte de la Coronel·la de Barcelona. La comitiva de la Coronel·la pujava carrer Ferran en direcció a plaça Sant Jaume però ha hagut de canviar el recorregut per arribar a la destinació.

L’homenatge al militant mort per la policia espanyola ha comptat amb la participació de l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra, que ha animat els presents a ser “revolucionaris”. Serra, que va estar a la cambra catalana del 2015 al 2017, ha dit als joves que són el “futur”. La diputada dels anticapitalistes Maria Sirvent i el diputat Carles Riera han estat també a l’homenatge.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Visca Estat Catala a setembre 11, 2019 | 14:47
    Visca Estat Catala setembre 11, 2019 | 14:47
    Bastant millor que cantar i repartir flors, estem a un altre nivel de repressió ara i s´ha de respondre d´acord amb aixo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa