Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns d’Horta volen dimissions a l’Ajuntament per l’enderroc de l’illa de les Bugaderes
  • CA

La Plataforma Salvem l’Illa de les Bugaderes d’Horta, que agrupa més d’una vintena d’entitats del barri, ha reclamat la dimissió del cap de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Aureli Santos, per l’enderroc de dues cases de l’històric nucli rústic. Tot i que finalment el consistori ha aconseguit que els promotors privats mantinguin dempeus una de les tres cases, els veïns consideren que la gestió que s’ha fet del cas ha sigut nefasta i volen que es depurin responsabilitats.

La plataforma acusa Santos de “permetre la destrucció de les cases i horts de l’antic carrer d’Aiguafreda, mutilant una unitat de mitjans segle XIX de gran valor històric, arquitectònic i etnològic de la ciutat”. Fonts municipals repliquen que ha sigut “sensibles” a les demandes de les entitats del barri i que declararan la casa indultada, que no està catalogada, com a bé d’interès patrimonial per blindar-la.

Promoció d’habitatges

La promotora Tuemon Consulting, que preveu edificar 48 habitatges quan finalitzin els treballs de demolició, ha acceptat salvar aquest immoble i també salvaguardarà “elements sensibles com els pous i l’arbrat”. Segons l’Ajuntament, “es mantenen tots els edificis que tenen valor patrimonial” i que el projecte urbanístic s’ha adaptat per respectar “el tarannà del lloc”. Però aquestes explicacions no satisfan les entitats veïnals.

En un comunicat, han assegurat que acusat l’Ajuntament d’ignorar les seves reclamacions i han criticat la “gestió opaca” que s’ha fet del projecte urbanístic, que ha estat redactat pel promotor privat i que ha deixat al marge les entitats del barri. Segons la plataforma, aquesta manera d’actuar “condemna els barris a la degradació social i econòmica”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a juliol 19, 2021 | 17:06
    Cal dir-ho juliol 19, 2021 | 17:06
    Son uns criminals de la destrucció del patrimoni històric, cultural i urbanístic.
  2. Icona del comentari de: Espectador a juliol 19, 2021 | 18:36
    Espectador juliol 19, 2021 | 18:36
    Mare meva! Em sap molt greu. Però com es permet això? I quina classe de sensibilitat i d'interès per la ciutat tenen?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa