Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament salvarà de l’enderroc una de les tres cases de l’illa de les Bugaderes
  • CA

L’inici de l’enderroc de la illa de les Bugaderes, un conjunt de tres finques rústiques del segle XIX a Horta, ha generat crítiques de col·lectius veïnals i de protecció del patrimoni contra l’Ajuntament. El consistori replica, però, que ha sigut “sensible” a les demandes d’entitats del districte d’Horta-Guinardó i recalca que ha modificat el pla urbanístic impulsat per la promotora Tuemon Consulting, que preveu edificar 48 habitatges quan es finalitzin els treballs de demolició. El govern municipal explica que ha aconseguit que es mantingui dempeus una de les tres cases del conjunt històric.

L’Ajuntament apunta que la casa que se salvarà de ser tirada a terra no està catalogada. Es procedirà ara a declarar-la d’interès patrimonial per blindar-la. Segons el consistori, equival al 50% del volum del conjunt alçat el segle XIX. Sí que s’enderrocaran els altres dos edificis de l’illa de les Bugaderes, que tampoc estan declarats com a patrimoni municipal.

Alhora, el consistori afirma que també se salvaguarden “elements sensibles com els pous i l’arbrat”. L’Ajuntament defensa que “es mantenen tots els edificis que tenen valor patrimonial” i que el projecte urbanístic s’ha adaptat per respectar “el tarannà del lloc” i “les traces i els elements” que el caracteritzen. “El projecte d’urbanització preserva tots els edificis que és possible preservar”, conclou el govern municipal.

Per contra, col·lectius veïnals s’han expressat crítics amb el projecte i amb el començament de les obres. La FAVB ha afirmat que “la reclamació veïnal ha caigut en sac foradat perquè l’Ajuntament ha fet com si sentís ploure”. “La tinent d’alcalde Janet Sanz no s’ha volgut reunir ni amb les entitats d’Horta ni amb la FAVB per trobar una solució”, s’ha queixat la federació. L’Associació de Veïnes i Veïns d’Horta també s’ha mostrat insatisfeta pels primers treballs d’enderroc.

Més notícies
El patrimoni en extinció de la Barcelona més genuïna
Notícia: El patrimoni en extinció de la Barcelona més genuïna
Comparteix
Recorrem les petites i grans històries de Barcelona, de la mà de la historiadora i guia cultural Mireia Pons
Amb la col·laboració de Passejant per Barcelona
Recreació virtual dels nous pisos a l'illa de les Bugaderes / OUA
Irrompen a l’illa de les Bugaderes per intentar aturar l’enderroc
Notícia: Irrompen a l’illa de les Bugaderes per intentar aturar l’enderroc
Comparteix
Els vigilants frustren l'intent d'ocupació dels manifestants, que exigeixen conservar el conjunt del segle XIX

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa