L’Ajuntament salvarà de l’enderroc una de les tres cases de l’illa de les Bugaderes

Replica que ha sigut "sensible" a les peticions veïnals davant de les crítiques per les primeres demolicions

L’inici de l’enderroc de la illa de les Bugaderes, un conjunt de tres finques rústiques del segle XIX a Horta, ha generat crítiques de col·lectius veïnals i de protecció del patrimoni contra l’Ajuntament. El consistori replica, però, que ha sigut “sensible” a les demandes d’entitats del districte d’Horta-Guinardó i recalca que ha modificat el pla urbanístic impulsat per la promotora Tuemon Consulting, que preveu edificar 48 habitatges quan es finalitzin els treballs de demolició. El govern municipal explica que ha aconseguit que es mantingui dempeus una de les tres cases del conjunt històric.

L’Ajuntament apunta que la casa que se salvarà de ser tirada a terra no està catalogada. Es procedirà ara a declarar-la d’interès patrimonial per blindar-la. Segons el consistori, equival al 50% del volum del conjunt alçat el segle XIX. Sí que s’enderrocaran els altres dos edificis de l’illa de les Bugaderes, que tampoc estan declarats com a patrimoni municipal.

Alhora, el consistori afirma que també se salvaguarden “elements sensibles com els pous i l’arbrat”. L’Ajuntament defensa que “es mantenen tots els edificis que tenen valor patrimonial” i que el projecte urbanístic s’ha adaptat per respectar “el tarannà del lloc” i “les traces i els elements” que el caracteritzen. “El projecte d’urbanització preserva tots els edificis que és possible preservar”, conclou el govern municipal.

Per contra, col·lectius veïnals s’han expressat crítics amb el projecte i amb el començament de les obres. La FAVB ha afirmat que “la reclamació veïnal ha caigut en sac foradat perquè l’Ajuntament ha fet com si sentís ploure”. “La tinent d’alcalde Janet Sanz no s’ha volgut reunir ni amb les entitats d’Horta ni amb la FAVB per trobar una solució”, s’ha queixat la federació. L’Associació de Veïnes i Veïns d’Horta també s’ha mostrat insatisfeta pels primers treballs d’enderroc.

Més informació

Nou comentari