Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos desallotgen una família amb una dona embarassada que acabava d’ocupar un pis
  • CA

La Ximena –una dona embarassada– i el Javier acabaven d’ocupar un pis del barri de Sants-Badal perquè l’home havia perdut la feina a causa del coronavirus, segons expliquen ells mateixos a aquest diari. Un home li va oferir la clau d’aquest pis per 1.500 euros, asseguren, i li va dir que era propietat d’un banc. Avui, però, s’han trobat la visita del propietari i els ha assegurat que no respresentava cap entitat bancària, sinó que era un particular. L’home, però, ha arribat amb tot un equip de de treballadors de l’empresa de pressió a okupes City Lock. Hores després, dues furgonetes dantiavalots dels Mossos d’Esquadra han arribat al número 15 del carrer Antoni Capmany per garantir que el pis que el Javier i la Ximena havien ocupat quedava buit i que el propietari el recuperava.

La Ximena i el Javier insisteixen que han estat víctimes d’una estafa. L’home que els va vendre l’entrada al pis els va enganyar i ha desaparegut quan avui, esbalotats, li demanaven explicacions. Des del Grup d’Habitatge de Sants i el Sindicat de Llogateres, desenes de persones s’han apropat per donar suport a peu de carrer, però no ha servit de res.

Tampoc no ha aturat que els expulsessin el decret estatal que ha suspès els desnonaments durant sis mesos, ja que no hi ha hagut judici, sinó que es tracta d’un desallotjament exprés. Segons el relat de la família, l’ocupació de l’immoble –un primer– la van fer dos dies enrere, però aquesta matinada algú hauria intentat entrar a un altre pis buit –un segon– i hauria causat que sonés l’alarma. La versió de la propietat i les comprovacions que han fet els Mossos d’Esquadra, en canvi, apuntaven que l’ocupació s’havia produit aquest matí. Ho han explicat fonts oficials de la policia catalana al TOT Barcelona, que també han detallat que s’ha comprovat com el pany del pis de la parella havia estat canviat. La Ximena i el Javier expressen que ells no han fet cap canvi de pany, sinó que van entrar amb la clau que els va donar l’home que els va contactar per Facebook i els va vendre el pis.

Durant tot el dia, la família ha seguit els consells dels grups d’habitatge que els feien suport i ha decidit no obrir la porta tot i la insistència de la propietat. Finalment, però, en presència dels agents dels Mossos, un serraller ha forçat la porta fins a obrir-la. “Gairebé la tiren avall”, diu la Ximena. En aquell moment, han quedat denunciats per ocupació d’immoble i han decidit marxar.

Segons fonts municipals, l’Ajuntament ha posat a disposició de la parella els Serveis Socials, però “no ha calgut activar un allotjament d’emergència” perquè la famíla ha trobat una alternativa temporal.

La família expulsada aquesta tarda del pis que havien ocupat / Cedida

Durant tota la jornada, la propietat ha pressionat la parella d’ocupants colombiana. “Ens deien que obrissin la porta i ens amenaçàvem amb conseqüències si no ho féiem”, apunta la Ximena. Havien sortit del pis on vivien abans, al Carmel, perquè no volien donar-li problemes a la senyora amb qui compartien pis. No sabien si d’aquí uns mesos podrien pagar, ja que l’empresa de missatgeria del Javier segurament tancarà, segons li ha dit el seu cap. Per això, van decidir jugar-se-la i comprar l’accés a un pis per ocupar-lo. Avui, però, durant la fase del desconfinament, han quedat expulsats de l’habitatge on havien posat gairebé tots els seus estalvis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa