Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els lloguers a Barcelona, en caiguda lenta ja abans de la pandèmia

El preu del lloguer a Barcelona va caure per segon trimestre consecutiu i va tancar el mes de març –quan es va decretar l’estat d’alarma i el confinament– amb 980 euros de mitjana, 15 euros menys que a finals de l’any 2019, segons les dades de l’Institut Català del Sol (Incasol). D’aquesta manera, els preus mantenen el lleuger descens que es va iniciar fa uns mesos i s’allunyen del rècord històric de 1.005 euros que es va assolir al tercer trimestre de l’any passat.

Els experts vaticinen una paràlisi de mercat de lloguer a partir del març, ja que molt possiblement el confinament haurà fet que molta hagi posposat la mudança i es preveu un descens pronunciat del nombre de contractes i, amb gairebé tota seguretat, del preu. Una mostra de l’alentiment del mercat provocat per la Covid-19 és el nombre de contractes signats entre gener i març, que per primera vegada des del 2017 va ser inferior als 12.000 en un sol trimestre.

El descens en el preu del lloguer s’ha notat a gairebé a tota la ciutat. Sants-Montjuïc (+2,65%), Ciutat Vella (+2,5%) i Horta-Guinardó (+0,76%) han registrat un lleuger augment del preu, mentre que a la resta de districtes hi ha hagut una caiguda sostinguda. Només a Les Corts (-8%) s’ha registrat un descens notable, sobretot per la incidència de Pedralbes, on els preus han caigut gairebé un 20% en els primers tres mesos del 2020.

Pel que fa als barris, a més de Pedralbres, Diagonal Mar ha patit una forta davallada dels lloguers, que han baixat fins als 1.233 euros de mitjana (gairebé un 18% menys), seguit del Parc i la Llacuna del Poblenou (-9,67%), Porta (-8,77%) o la Maternitat i Sant Ramon (-8,2%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa