El veïnat reclama 700 pisos de lloguer social al voltant de les Glòries

Associacions veïnals reclamen que tots els solars buits es destinin a habitatge públic de lloguer

Diverses associacions veïnals de la zona de les Glòries han reclamat que, dels 1.600 habitatges previstos al nou parc d’habitatge de l’àrea, 700 siguin de lloguer públic i gestió directa. Les entitats han alertat que Barcelona pateix una “emergència residencial” i consideren que l’ajuntament “no es pot permetre el luxe de tenir solars buits”.

Entre les seves peticions, les associacions demanen que tots els solars municipals es destinin a habitatges públics de lloguer, que aquests siguin gestionats directament per l’ajuntament i que un 40% es reservin a veïns de la zona. En aquest sentit Miquel Catasús, vicepresident de l’AV Clot-Camp de l’Arpa, considera que hi ha “més esforç que en mandats anteriors, però molt menys del necessari”.

Des del moviment veïnal de la zona defensen que sempre han reivindicat “un gran parc públic d’habitatge públic de lloguer de gestió directa a les Glòries”, i critiquen que, tot i que fa anys que des del consistori se’n parla, “encara no s’ha posat el primer totxo de cap promoció”. “Reclamem que no es perdi cap oportunitat, que no s’externalitzi ni es vengui cap solar”, ha expressat Catasús. Les entitats volen que el procés sigui “àgil” i esperen que es pugui acabar la dècada amb aquests pisos ja construïts. “Creiem que hi ha més esforç que en mandats anteriors al 2015, però molt menys del necessari”, ha alertat.

Evitar la gentrificació

En aquesta línia, una de les demandes del col·lectiu és que, d’aquests 700 habitatges que s’haurien de destinar a lloguer públic, el 40% es reservin per veïns de la zona per tal d’afavorir la “cohesió social” i evitar la gentrificació que, tal com afirmen, ja pateixen barris com el Poblenou. Pel que fa a tot aquest nou parc públic, les entitats demanen que sigui l’ajuntament qui el construeixi i el gestioni directament, sense externalitzar els serveis.

El moviment veïnal de la zona també ha demanat reunir-se amb l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per tractar la situació d'”emergència social” derivada d’aquesta qüestió. Alhora, han exigit al consistori que se’ls tingui en compte en tots els processos de presa de decisions sobre la qüestió. Per altra banda, també han exigit a la Generalitat i el govern espanyol que inverteixi més en habitatge a Barcelona.

Més informació

Comentaris

    Manuel BCN 08/07/2021 10:59 pm
    Després els.veïns que no es queixin de la penya que.s'hi instal·la, com ha passat a altres barris....

Nou comentari