Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu del lloguer supera els 1.000 euros a un de cada cinc barris de Barcelona
  • CA

El preu mitjà del lloguer a Barcelona ha tornat a pujar i ha deixat enrere el breu respir que va donar el confinament. Segons les dades de l’Institut Català del Sol, al tercer trimestre el preu mitjà es va enfilar fins als 979 euros, pràcticament la mateixa xifra que a principis d’any. A més, un de cada cinc barris de la capital catalana té el lloguer per sobre dels 1.000 euros.

Pedralbes torna a ser el barri més car de Barcelona amb un lloguer mitjà de 1.932 euros, seguit a certa distància de Tres Torres, que frega els 1.700 euros al mes. Per darrera se situen Sant Gervasi-Galvany (1.427 euros) i la Vila Olímpica (1.346 euros), mentre que Sant Gervasi-Bonanova tanca el top5 de barris més cars amb 1.321 euros. 

[Fes clic a cada barri per veure el preu del lloguer i la variació]

Ball de barris

La Marternitat i Sant Ramon (Les Corts) i la Salut (Gràcia) són els dos últims barris a incorporar-se al club amb un lloguer per sobre dels 1.000 euros, del qual en surt el Gòtic (Ciutat Vella) i tornen a entrar-hi el Poblenou i la Vila Olímpica (Sant Martí) després d’un breu parèntesi d’un trimestre. Tot i això, el rècord de nombre de barris amb un lloguer superior als 1.000 euros encara el conserva l’últim trimestre del 2019, quan se’n van registrar 21.

A l’extrem oposat hi ha quatre barris de Nou Barris –Verdun, Roquetes, Trinitat Nova i Ciutat Meridiana– i un de Sant Andreu –Trinitat Vella–, que ja són els cinc únics barris de Barcelona on el lloguer està per sota dels 700 euros. Ciutat Meridiana, amb un lloguer mitjà de 572 euros, és el més barat de Barcelona i té una diferència de 1.350 euros amb Pedralbes, el més car.

Nou Barris supera els 700 euros

Per districtes, Nou Barris és la zona on es produeix un increment més important (+9,2%) i el preu mitjà del lloguer al tercer trimestre se situa en 735 euros, un rècord històric. Sarrià-Sant Gervasi (+3,3%) i Sant Martí (+3%) són els altres dos districtes on més pugen els lloguers. L’únic districte on s’ha registrat una caiguda del lloguer és a Gràcia, on va baixar un lleuger 1,71% fins a situar-se en els 948 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa