Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu del lloguer torna a pujar i deixa enrere el miratge del confinament
  • CA

Torna la normalitat al mercat de lloguer de Barcelona. Al tercer trimestre es va recuperar l’activitat amb més d’11.000 contractes signats i els preus van tornar a nivells anteriors al confinament. Segons les dades de l’Institut Català del Sòl –basats en les fiances depositades pels llogaters–, el preu mitjà del lloguer a Barcelona es va tornar a enfilar fins als 979 euros, pràcticament igual que a principis d’any, i ha deixat enrere el miratge del confinament.

D’aquesta manera, el mercat immobiliari ha deixat enrere la paràlisi que va suposar l’estat d’alarma i afegeix més pressió a la crisi habitacional que viu la ciutat en un context de crisi econòmica que s’allargarà, com a mínim, els dos pròxims anys, segons les previsions d’experts i governs. Tot i això, el departament de Territori considera que es tracta d’un augment previsible, ja que “aquest repunt de preus es produeix habitualment durant el tercer trimestre de cada any, fruit de la pressió de la demanda, que es reactiva de cara al mes de setembre”.

Per districtes, Nou Barris és la zona on es produeix un increment més important (+9,2%) i el preu mitjà del lloguer al tercer trimestre se situa en 735 euros, un rècord històric. Sarrià-Sant Gervasi (+3,3%) i Sant Martí (+3%) són els altres dos districtes on més pugen els lloguers. L’únic districte on s’ha registrat una caiguda del lloguer és a Gràcia, on va baixar un lleuger 1,71% fins a situar-se en els 948 euros.

[Fes clic a cada districte per veure el preu de lloguer i la variació al tercer trimestre]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa