Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fons al que Colau vol imposar una multa milionària nega haver tingut 20 pisos buits i contraataca
  • CA

El fons Azora ha negat aquest dimarts haver tingut 20 pisos protegits sense llogar en l’edifici situat en el número 11-12 de la plaça Alfonso Comín de Barcelona, tal com van assegurar el passat dijous l’Ajuntament i el Sindicat de Llogateres. La multa que es va anunciar per la presumpta gestió fraudulenta d’una vintena d’habitatges s’enfilava fins a 1.800.000 euros, com a mínim. L’empresa ha acusat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, d’una “continuada i injusta campanya de desprestigi i assetjament per raons ideològiques i interessos partidistes”.

La gestora immobiliària ha aclarit que tampoc és propietària de l’edifici, perquè tècnicament pertany a Lazora, una societat que gestiona la mateixa Azora: “L’escassetat d’encert de l’Ajuntament arriba fins a l’extrem fins i tot d’obrir erròniament un expedient a Azora, quan ni tan sols és la propietària de l’edifici”, ha explicat en un comunicat. Així, el fons ha anunciat que ha presentat al·legacions a l’expedient sancionador i que, al costat de Lazora, iniciaran accions legals civils, administratives i penals contra l’Ajuntament i les persones físiques responsables d’aquestes actuacions, “inclòs aquelles dirigides a denunciar procediments administratius duts a terme de manera irregular”.

“Amb un mínim de diligència i de forma molt senzilla, l’Ajuntament podria haver comprovat en registres públics que aquests habitatges havien estat ocupades abans d’iniciar l’expedient”, i han afirmat que l’actuació de l’Ajuntament genera desconfiança i espanta la col·laboració privada.

Al·legacions

En les seves al·legacions, han referenciat “els més de 50 contractes d’arrendaments signats durant els períodes assenyalats de les 20 habitatges denunciats” –que l’Ajuntament afirma que van estar desocupades–, i han insistit que la incoació de l’expedient no ha vingut precedida de recerca ni comunicació prèvia.

Han recordat que els contractes es visen i autoritzen per l’administració: “Resulta estrany i inexplicable que no hagi sol·licitat a l’Agència de l’Habitatge els contractes d’aquests habitatges, podent haver comprovat que han estat i estan llogades”. A més, en el mateix comunicat, han insistit que l’Ajuntament utilitza la potestat sancionadora de “manera irregular i il·lícita” per a exigir que lliuri aquests pisos a la bossa social i que s’apliquin preus de lloguer per sota dels preus oficials establerts per la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa