Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Consorci de la Zona Franca dona allargues a l’Ajuntament sobre els pisos buits de la Marina
  • CA

El Consorci de la Zona Franca (CZF) continua sense aclarir quan es podrà entrar a viure als 68 pisos del carrer Cal Cisó 50-58 que van acabar de construir-se el juny de l’any passat. L’Ajuntament, que té aparaulats 32 dels pisos per fer habitatge social, es va reunir amb el Consorci fa deu dies però les respostes van ser nul·les, segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner. Se segueix mantenint la justificació dels problemes a l’hora de fer el registre de la propietat i no hi ha cap novetat, tot i que el consistori en té constància del conflicte des de l’octubre.

“A la reunió ens van dir que ens dirien alguna cosa aviat, però no hem tingut cap notícia des de llavors”, explica Montaner després d’anunciar la compra d’un nou edifici també a la Marina del Prat Vermell per part de l’Ajuntament, situat a 500 metres del que encara està inutilitzat. Curiosament, entraran a viure nous inquilins a l’edifici recentment adquirit pel consistori abans que les famílies que fa un any i mig que esperen per entrar al seu pis de protecció oficial –propietat del CZF– de Cal Cisó. 

L’Ajuntament, tot i que Ada Colau és la presidenta del plenari del Consorci, manté que té les mans lligades en el conflicte, ja que els òrgans executius –dirigits per Pere Navarro– són els encarregats d’accelerar els processos de registre dels pisos estancats. El Consorci, mentrestant, segueix sense donar explicacions clares a ningú, incloent les consultes del TOT Barcelona. I els únics que tenen alguna novetat són els quatre propietaris dels pisos d’habitatge de protecció oficial ​que han hagut de signar una nova pròrroga d’entrega dels pisos –la quarta– en què s’ha allargat el termini per donar-los les claus fins al març. El missatge per correu electrònic que el Consorci els ha fet arribar diu: “Esperem tenir-ho solucionar en tres mesos, però hi cap la possibilitat que no sigui així”. 

Més notícies
L’Ajuntament acusa el Consorci d’ocultar els problemes dels pisos protegits “fins a l’octubre”
Notícia: L’Ajuntament acusa el Consorci d’ocultar els problemes dels pisos protegits “fins a l’octubre”
Comparteix
Els habitatges de Cal Cisó, a la Zona Franca, encara no tenen la cèdula d'habitabilitat, segons el regidor d'Habitatge
L’Ajuntament té 32 pisos d’habitatge social buits des de fa un any i mig
Notícia: L’Ajuntament té 32 pisos d’habitatge social buits des de fa un any i mig
Comparteix
El govern d'Ada Colau i el Consorci de la Zona Franca, l'ens promotor dels habitatges, s'acusen mútuament de la situació
El suplici de quatre famílies: any i mig sense poder entrar al seu pis de protecció oficial
Notícia: El suplici de quatre famílies: any i mig sense poder entrar al seu pis de protecció oficial
Comparteix
Sis habitatges protegits van acabar de construir-se fa més d’any i mig i els seus compradors encara no han pogut entrar-hi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa