Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El BBVA avisa que la Generalitat vol comprar el pis que ha expropiat Colau
  • CA

El BBVA assegura que la Generalitat vol comprar des d’abril l’habitatge del qual l’Ajuntament de Barcelona ha expropiat el dret d’ús per a deu anys assegurant que fa més de dos anys que està buit. Els portaveus de l’entitat bancària, a més, neguen que l’habitatge hagi estat buit aquests dos anys.

Aquestes fonts mantenen que la Generalitat “va comunicar a l’abril la seva intenció d’exercir el dret de tempteig, de manera que s’està pendent de formalitzar la compravenda”.

Ho han dit després que la regidora de Barcelona en Comú Lucía Martín hagi anunciat aquest divendres que s’ha executat la primera expropiació forçosa del dret d’ús d’un habitatge buit del BBVA, per un període de deu anys i per motius d’interès general.

L’entitat també ha afirmat que l’expropiació de dret d’ús “no s’ha dut a terme, ja que està recorreguda en seu judicial”, i ha alertat que el pis actualment està habitat per una família vulnerable.

Fonts municipals han dit que saben que una família viu al pis, encara que no saben quant de temps fa que hi són, i han insistit que l’habitatge sí va estar buit durant més de dos anys.

Les mateixes fonts del consistori han detallat que seguiran el protocol habitual amb la família que hi ha al pis: s’estudiarà el cas i s’analitzarà quina és la millor solució, un procediment que asseguren que és habitual en pisos que compren o els cedeixen.

Martín ha dit que aquesta expropiació del dret d’ús s’ha fet en aplicació de la Llei 4/2016, i que els requisits per fer-ho són que es trobi en una zona de forta demanda i necessitat i que estigui inscrita o sigui susceptible de figurar en el registre d’habitatges buits de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Més notícies
Lucía Martín, nova regidora d'habitatge / ACN - Norma Vidal
Colau expropia per primer cop un pis buit a un banc
Notícia: Colau expropia per primer cop un pis buit a un banc
Comparteix
La nova regidora d'habitatge, Lucía Martín, també ha anunciat la primera sanció a Catalunya per no haver fet una oferta de lloguer social abans de desnonar a una família vulnerable

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa