Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’edifici ‘fantasma’ de l’Eixample canvia de mans i serà un bloc d’oficines

L’edifici Estel, un gran bloc de pisos fantasma de l’Eixample de Barcelona, ha tornat a canviar de mans i finalment es convertirà en un complex d’oficines després del fracàs d’un macroprojecte per fer pisos de luxe que ha acabat naufragant. Segons va avançar la Vanguardia, un fons d’inversió amb participació local està a punt de comprar l’immoble amb la intenció de finalitzar les obres el 2024.

L’edifici fantasma, de 41.000 metres quadrats, està buit i sense ús des del 2011, quan Telefónica el deixés lliure per traslladar la seva seu al Fòrum. L’interior del bloc es va enderrocar i una dècada després només queda intacta l’estructura. Els propietaris van haver de tapiar l’edifici després de diverses ocupacions, saquejos i incendis, però no han estat capaços de tirar endavant cap projecte.

Sacs de material, vestuaris i altres senyals d'activitat, dins l'edifi
Sacs de material, vestuaris i altres senyals d’activitat, dins l’edifici Estel / Meritxell M. Pauné

Segons publica Idealista News, els promotors de l’edifici han desistit del seu projecte per fer pisos de luxe per les traves burocràtiques de l’Ajuntament de Barcelona, ja que l’any passat va haver de demanar una nova llicència d’obres que l’obligava a incloure la reserva del 30% per a habitatge protegit, fent que el projecte passés de 421 pisos a només 263. L’edifici ha estat en venda durant mesos, però ningú ha volgut pagar els 300 milions que demanaven.

Edifici maleït

La història de l’edifici Estel està ple d’entrebancs. El 2007, en plena bombolla immobiliària, el fons Carlyle van comprar l’edifici a Telefónica per 220 milions d’euros per fer-hi pisos de luxe, però la crisi va portar l’empresa a la fallida el 2013 i el bloc va passar a mans de la Sareb. El 2014 un altre fons el va comprar per 56 milions per fer-hi un hotel Hyatt i 200 pisos de luxe, però el projecte va encallar després de l’entrada en vigor de la moratòria hotelera del primer govern d’Ada Colau.

Finalment, Fiscalter Inversions 2013 va tornar a comprar l’edifici amb la idea de mantenir el projecte d’habitatges de luxe, però el canvi en la llicència i les males perspectives del sector immobiliari a la ciutat van fer que canviés de plans, una altra vegada. Ara sembla que el tornarà a vendre per un preu que no s’ha fet públic i que acabarà sent un edifici d’oficines. De fer, l’Ajuntament ha donat llum verda al canvi d’usos i està pendent de rebre una nova sol·licitud per autoritzar la llicència d’obres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles a novembre 02, 2021 | 16:58
    Carles novembre 02, 2021 | 16:58
    Gràcies Colau, el 30% d.habitatge protegit en te la culpa, qui coi voldria invertir i tenir veïns maleducats?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa