Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos denuncien sis activistes per ocupar una oficina del Sabadell
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat sis membres del Grup d’Habitatge de Sants que aquest dimecres van ocupar una oficina del Banc Sabadell per reclamar un lloguer social per a una família del barri. Segons han denunciat els activistes i han confirmat al TOT Barcelona fonts de la policia catalana, un dispositiu dels Mossos va respondre cap a les 20.00 del vespre a una denúncia de la directora de l’oficina després que els joves es neguessin a abandonar el local, on havien passat tot el dia intentant arrencar un acord a l’entitat bancària.

El Grup d’Habitatge de Sants denuncia que fa tres anys que estan en converses amb el Banc Sabadell per aconseguir un lloguer social per a l’Andrea i la seva família, que viuen en un pis ocupat que fins ara era propietat de l’entitat bancària. Segons els activistes prohabitatge, el Sabadell ha venut el pis a un fons d’inversió propietat en un 80% de Cerberus i en un 20% de la mateixa entitat, una transacció que han aprofitat per tornar a reclamar el desnonament de la família, previst per al pròxim 28 de setembre.

Ocupació llampec

Per forçar la nova propietat a negociar, un grup d’activistes va irrompre a l’oficina que el Banc Sabadell té a l’avinguda Madrid número 146, al barri de Sants. Segons expliquen els Mossos, els joves es van passar tot el dia negociant amb la directora de l’oficina, que després de moltes hores de converses va reclamar-los que marxessin del local. Els activistes s’hi van negar, ja que el seu objectiu era no sortir de l’oficina sense un acord per suspendre el desnonament i compromís per oferir un lloguer social a la família, i va ser llavors quan va trucar la policia.

Els Mossos van enviar un ampli dispositiu amb patrulles de Seguretat Ciutadana, efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) i un equip de mediació. En un primer moment van intentar negociar una sortida pactada amb els activistes, asseguren fonts policials, però en veure que no estaven disposats a cedir van acabar identificant els sis joves, que han estat denunciats per violació de domicili jurídic, i la resta d’activistes que esperaven fora del local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa