Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estudien demandar l’Ajuntament pel desnonament de l’antic camp de la Damm

El desnonament dels 6 joves que vivien als vestidors de l’antic camp de la Damm podria acabar a tribunals. El Sindicat d’Habitatge de Nou Barris està estudiant presentar una demanda judicial contra l’Ajuntament de Barcelona per possibles irregularitats en el procés de desallotjament de les velles instal·lacions esportives ubicades al barri de Porta del districte de Nou Barris que va tenir lloc dilluns passat.

Segons apunta l’entitat, el consistori barceloní hauria accelerat els tràmits administratius per fer fora del camp els ocupants vulnerant en diversos punts del procés els drets de les persones afectades. En concret, el sindicat fa referència al poc marge que es va donar als inquilins per presentar un recurs davant l’ordre de desnonament, deixant els joves sense pràcticament possibilitats de poder apel·lar per suspendre temporalment el llançament.

De fet, les irregularitats que denuncia l’agrupació es remunten al motiu principal que va motivar l’obertura d’expedient per desallotjar l’antic camp: les condicions precàries en les quals vivien els sis joves. El govern municipal va demanar el desnonament perquè considerava que es tractava d’un cas d’infrahabitatge. Aquesta decisió –segons defensa l’entitat– no es va prendre basant-se en cap informe tècnic que constatés aquest mal estat de les instal·lacions, sinó que es fonamenta només en un informe que hauria realitzat la Guàrdia Urbana.

Situació irregular

Pel que fa a les persones desnonades, els sis joves van rebutjar l’oferiment municipal, que consistia en la possibilitat d’allotjar-se durant uns dies en un alberg, i gràcies a les diferents xarxes de suport del barri ha aconseguit una alternativa d’emergència per no haver de dormir al carrer. Es dona la circumstància que els afectats es dediquen principalment a la recollida de ferralla perquè la seva situació irregular no els permet accedir a contractes de feina i, per tant, també els exclou del mercat d’habitatge habitual. De fet, una de les demandes que feien arribar els activistes que els han assessorat en tot el procés era poder regularitzar la situació dels joves per garantir la seva inclusió i evitar perpetuar aquest estat de precarització.

Amiant a la teulada

Un cop materialitzat el desallotjament del recinte esportiu, una empresa especialitzada va procedir a enderrocar els vells vestuaris per evitar que es poguessin tornar a utilitzar. El procés va requerir la retirada prèvia de dues peces de grans dimensions d’amiant de la teulada d’aquests espais, una operació que segons el consistori barceloní es va fer seguint totes les mesures de seguretat que marca la normativa per aquests casos.

Un futur per definir

Cal recordar que l’antic camp de la Damm –que va abandonar-lo el 2012 per traslladar-se a un altre recinte a la zona d’Horta– encara no té el seu futur definit. L’Ajuntament de Barcelona ha manifestat en nombroses ocasions la seva voluntat d’obrir les instal·lacions al veïnat del barri de Porta, destinant-les a equipaments públics i habitatge protegit, però encara no hi ha cap pla aprovat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa