Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonada una dona i els seus quatre fills a la Bordeta
  • CA

Una dona i els seus quatre fills -tots ells, menors d’edat- s’han quedat sense la casa que habitaven al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc. Tot i la protesta de més d’un centenar de manifestants que s’han concentrat a la porta del bloc on vivien la Fátima i els seus nens per intentar aturar l’expulsió, el desnonament s’ha acabat executant enmig d’un fort desplegament policial.

Els Mossos han desplegat un ampli dispositiu, amb unes 15 furgonetes d’antiavalots, i han anat traient de la porta els activistes convocats pel Grup d’Habitatge de Sants que bloquejaven l’entrada per mirar de frenar l’ordre judicial de llançament. L’Ajuntament de Barcelona ha ofert un apartament al barri de Gràcia a la família, que lamenta les dificultats que suposa un trasllat fora del barri després de viure-hi onze anys. Segons expliquen des del consistori, havien mediat amb la propietat, un petit tenidor, per evitar el desnonament.

Els manifestants s’han començat a congregar d’hora a la porta de l’edifici, situat al carrer Riera Blanca. Tot i els intents de mediació amb la comitiva judicial, una quinzena de furgonetes dels Mossos s’han desplegat al voltant de l’entrada de l’edifici cap a les 11.00 hores. Els agents antiavalots han apartat els manifestants que han oposat resistència passiva asseguts a terra per obstruir l’entrada del bloc.

Veïns i activistes han criticat el dispositiu desplegat, que han trobat exagerat per complir la resolució per desallotjar una dona i els seus fills, el més gran dels quals té set anys. Els menors no eren a casa quan s’ha executat l’ordre.

La Fàtima ha lamentat les complicacions que li suposarà anar a viure fora del barri per portar els fills a l’escola actual i trobar feina i denuncia discriminacions pel fet de ser dona, mare soltera i migrant. També ha assegurat que ha rebut “xantatges” dels Serveis Socials respecte als seus fills. “Jo puc, sóc capaç i faig tot el que puc per als meus fills. El que no puc és pagar el lloguer”, ha afirmat a l’ACN.

Segons expliquen des del Grup d’Habitatge de Sants, la situació de la Fàtima va canviar de forma dràstica fa dos anys, tant a nivell familiar, en divorciar-se, com econòmica per la pandèmia. No podia assumir el preu del lloguer i el Grup d’Habitatge portava negociant amb la propietat una alternativa que, segons asseguren des del col·lectiu, podia beneficiar les dues parts.

El col·lectiu carrega en un comunicat contra l’Ajuntament de Barcelona i acusa l’Oficina d’Habitatge de reaccionar “tard” i “malament”. “Les administracions sempre arriben tard”, ha lamentat l’Anna, veïna i membre d’aquest grup.

Més notícies
Una protesta del Sindicat de Llogateres, en una imatge d'arxiu / DC
Absolts dos llogaters condemnats per protestar contra la pujada de lloguer
Notícia: Absolts dos llogaters condemnats per protestar contra la pujada de lloguer
Comparteix
L'Audiència revoca una sentència que els declarava culpables de coaccions
Homenatge a la Rambla a les víctimes del 17-A, durant el quart aniversari de l'atemptat / Eli Don / ACN
Convocada una manifestació a la Rambla per exigir la veritat del 17-A
Notícia: Convocada una manifestació a la Rambla per exigir la veritat del 17-A
Comparteix
Grups afins als CDR es concentraran tres setmanes després que Villajero vinculés el CNI amb els atemptats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa