Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien una immobiliària per estafar més de 200.000 euros a llogaters

El Sindicat de Llogaters denuncia la immobiliària Rentaz per “estafar més de 200.000 euros en concepte d’honoraris” a llogateres de 40 edificis, totes propietats del mateix gran tenidor: la família Monteleón-Pagès. Les llogateres, que ja havien enviat una carta a Rentaz demanant el retorn d’aquests diners sense resposta, han exigit avui la devolució dels “diners estafats” davant la seu de la immobiliària, però ningú els ha volgut obrir la porta. Arran de la manca de resposta per part de l’empresa immobiliària, les veïnes han comunicat el seu malestar a través d’un burofax.

“A sobre que ens estafen, Rentaz no compleix amb les seves responsabilitats i no s’encarrega del manteniment dels edificis”, es queixen els veïns, que alerten “d’escletxes, forats i fugues de gas que posen en perill la salut de les llogateres”. El Sindicat de Llogaters avisa que la situació dels llogaters de la família Monteleón-Pagès no és un cas aïllat: “Malgrat la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) obliga els arrendadors a fer-se càrrec dels honoraris dels lloguers – que són el preu d’un servei que ofereix la immobiliària a l’arrendador -, són molt freqüents els casos on els mateixos llogaters han de pagar-los per obtenir contractes”, lamenten.

Un problema que pot desaparèixer

La Llei d’Habitatge, un debat que actualment es troba sobre la taula, ja contempla que els honoraris són una despesa que no ha de repercutir sobre els llogaters, independentment si l’arrendador és una persona física o jurídica. És a dir, que sempre se’n faci càrrec la persona que posa el pis a lloguer i no aquell qui el lloga. Actualment, però, aquest punt no queda clarament especificat, cosa que permet a les agències continuar esquivant aquests honoraris fent-los constar com altres conceptes. En aquest sentit, doncs, el Sindicat de Llogaters ha expressat a través d’un comunicat la voluntat que aquesta problemàtica quedi erradicada: “Exigim que la nova llei expressi de forma nítida que els arrendadors s’han de fer càrrec dels honoraris en tots els casos”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa