La CUP renya Colau per confiar en el sector privat per impulsar l’habitatge públic

La formació proposa la creació d'una operadora 100% pública i no mixta, com la de l'alcaldessa

La CUP ha renyat l’alcaldessa, Ada Colau, per confiar en el sector immobiliari per impulsar la política d’habitatge públic. La formació anticapitalista ha qualificat d'”error” vincular el sector privat amb el públic perquè el sector immobiliari “es renta les mans” si no veu possibilitat d’obtenir benefici. “L’absència de candidats a formar part de la promotora constata el caràcter altament corporatiu i oligopòlic del sector”, ha considerat la CUP. 

[r:1]

L’AMB i l’Ajuntament van impulsar un operador immobiliari per construir habitatge públic. Les dues institucions es faran càrrec cadascuna del 25% del pressupost, mentre que un operador privat haurà d’entrar amb el 50% restant per completar el pressupost. Ahir Colau va lamentar que cap empresa ha volgut entrar a l’operador públicoprivat i en va culpar el Govern. 

Els anticapitalistes han lamentat que la manca d’un operador privat suposa un “retard” en la creació d’habitatge social i ha instat el govern municipal a “repensar” la promotora d’habitatge públic. A més, posa sobre la taula la creació d’una operadora 100% pública per assegurar la creació d’habitatge públic. 

Més informació

Nou comentari