Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El primer Congrés de l’Habitatge debatrà la convocatòria d’una vaga de lloguers
  • CA

Barcelona acollirà el primer Congrés d’Habitatge perquè les entitats que combaten els desnonaments i vetllen pel dret a tenir un sostre es reuneixin en una trobada pionera. Les organitzacions formaran part d’un “espai sense precedents” i “històric”, segons ha expressat la portaveu del congrés, Clàudia Ruscalleda, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Un dels punts que es debatran a la trobada, que serà a la Fabra i Coats aquest cap de setmana, serà l’inici d’una vaga de lloguers.

Aquesta forma de protesta sobrevola el moviment prohabitatge com a forma de pressionar per aturar els desnonaments i garantir el dret a tenir casa. Ruscalleda ha recordat que l’article 47 de la constitució espanyola i la llei 24/2015 vetllen per aquest dret, i ha criticat que la carta magna es vol fer complir en alguns aspectes però no en altres. 

La portaveu del congrés ha avançat que a la trobada es debatran “tàctiques”, entre elles la vaga de lloguers. “Discutirem si és el moment de posar-la en marxa”, ha explicat. També ha situat com a “enemics” de les entitats els fons voltor, que compren pisos per especular amb ells i treure’n benefici. 

El Congrés arriba en una setmana en què l’ocupació d’una immobiliària vinculada al BBVA va acabar amb victòria veïnal. També aquesta setmana el Parlament va rebutjar propostes per una instrucció que reguli els protocols d’actuació dels Mossos d’Esquadra en desnonaments. ERC, comuns i la CUP van votar a favor d’evitar l’ús de la força en la policia catalana en casos de desnonaments amb menors o persones vulnerables, però JxCat i el PSC hi van votar en contra i Cs i el PP s’hi van abstenir. A més, JxCat, PSC i el PP van votar en contra de prohibir les càrregues policials en manifestacions “pacífiques” per aturar desnonaments. 

Més notícies
El Congrés de l’Habitatge declara la guerra als fons voltor i als especuladors
Notícia: El Congrés de l’Habitatge declara la guerra als fons voltor i als especuladors
Comparteix
Anuncia que engegaran una campanya contra Divarian i alerta que "serà el primer de molts que cauran"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa