Compte enrere per a la construcció de 472 pisos públics a Glòries i Zona Franca

El govern d’Ada Colau va concedir la llicència d’obres aquest 6 de febrer a dues de les majors promocions d’habitatges públics que té la ciutat en marxa. Es tracta de 238 pisos a la plaça de les Glòries i 234 més a la Marina del Prat Vermell, al costat del passeig de la Zona Franca. L’autorització dona un termini d’un any per a l’inici d’obres a les dues noves illes de cases i 36 mesos al procés de construcció. Abans de l’inici dels treballs, però, l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) haurà de resoldre una pila de paperassa, perquè necessita una dotzena llarga de vistiplaus d’altres departaments municipals.

El projecte per a l’anomenada Illa Glòries inclou quatre edificis units per les tres primeres plantes, al costat dels Encants Vells. Cadascun té entre 51 i 67 pisos protegits. Dos blocs seran de règim general i els altres dos, de règim concertat. A més, l’illa inclourà 14 locals comercials en planta baixa i un aparcament amb capacitat per a 112 cotxes, 52 motos i 282 bicicletes. El pla urbanístic de l’operació es va aprovar el setembre de 2018 al plenari, amb la previsió d’iniciar obres a finals de 2019. La construcció, doncs, acumula uns mesos de retard. 

El projecte de la Marina del Prat Vermell preveu dos edificis en un solar buit delimitat pels carrers Acer, Motors, Ascó i Cal Cisó. Seran veïns, doncs, de la dissortada promoció d’habitatges de Cal Cisó, construïda pel Consorci de la Zona Franca. Un bloc tindrà 112 pisos i 3 locals comercials, mentre que l’altre acollirà 122 habitatges i 5 locals. Entre els dos sumaran 77 places d’aparcament per a cotxes, 54 per a motos i 256 per a bicicletes. 

Nou comentari