Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau enllesteix 109 nous pisos públics

L’Ajuntament de Barcelona té previst lliurar les properes setmanes quatre noves promocions del parc públic de lloguer després d’haver-les enllestit. Són 109 habitatges per a unes 270 persones aproximadament i han suposat una inversió municipal d’uns 17,5 milions d’euros. De les quatre promocions que es lliuraran pròximament a les persones adjudicatàries, les de Via Augusta, Germanetes i Ali Bei han estat impulsades per l’IMHAB, mentre que la de Cal Cisó és una iniciativa del Consorci de la Zona Franca. Des del 2015, s’han posat en marxa la construcció de prop de 8.000 pisos i, actualment, l’Ajuntament té 73 promocions actives, 18 de les quals estan acabades, 24 en construcció, 25 en redacció de projecte i 6 en reserva de sòl.

Per donar a conèixer les noves promocions al veïnat dels barris on es troben aquests nous habitatges, l’Ajuntament de Barcelona ha convocat diverses jornades de portes obertes a tothom, amb inscripció prèvia i atenent a les mesures sanitàries per la covid-19. La jornada a la promoció de Via Augusta s’ha celebrat aquest divendres 13 de novembre, la promoció de Germanetes es podrà visitar l’11 i el 12 de desembre, i la d’Ali Bei, al mes de gener.

Les promocions

La promoció del carrer Comte Borrell, 159, està situada al conegut com Espai Germanetes, a l’Eixample, i ha suposat una inversió d’uns 5 milions d’euros. Hi ha 35 habitatges, 30 per a lloguer social, mentre que la resta seran per a contingents especials i emergències provinents de Serveis Socials. Tots tenen dos dormitoris. Set s’han adjudicat en funció de criteris territorials, tres han estat per a famílies monoparentals, nou per a menors de 35 anys, deu per a sol·licitants en general i la resta estan adaptats per a persones amb discapacitat.

En el cas de la Via Augusta 401-403, a Sarrià, hi ha 13 habitatges, 13 trasters i 9 places d’aparcament de lloguer assequible. L’edifici està distribuït en planta d’aparcament, planta baixa i quatre plantes més. Dels 13 pisos, cinc consten de 75 m2 i tres habitacions, i vuit de 55 m2 i dos habitacions. D’aquesta promoció destaca la reducció d’emissions i d’estalvi energètic ja que té una instal·lació d’aerotèrmia que produeix l’aigua calenta i impulsa calefacció, així com un sistema de ventilació higrorregulable. La inversió per a la construcció d’aquesta promoció ha estat d’uns 1,8 MEUR.

49 dels habitatges són dels blocs d’Ali Bei 100-102, i tenen serveis per a la gent gran. L’objectiu és oferir-los “habitatges adaptats, segurs i integrats a la comunitat”. Tenen consergeria, teleassistència, suport a la neteja i suport personal, i son per a persones de 65 anys o més que no tenen habitatge en propietat i que fan les activitats del dia a dia per si mateixes. Consten de dos dormitoris, i 12 s’han reservat per criteris territorials i dos per a persones amb discapacitat. A més, aquesta promoció –que ha suposat una inversió de 4,4 milions d’euros– tindrà 10 allotjaments per a persones derivades dels seus serveis.

Finalment, els 17 habitatges de Cal Cisó 50-58 són una iniciativa del Consorci de la Zona Franca de 68 habitatges, 32 dels quals gestionat si administrats per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació. D’aquests 32, s’ha fet la convocatòria d’adjudicació de 17 habitatges de dos i tres dormitoris en règim de lloguer assequible i els altres 15 s’han reservat per a contingències i emergències de Serveis Socials. Quatre habitatges han estat adjudicats amb criteris territorials, dos per a famílies monoparentals, cinc per a menors de 35 anys i sis per a sol·licitants generals. La inversió municipal ha estat d’uns 6,3 milions d’euros.

Aquest últims pisos s’han entregat després d’una espera de més de 3 anys des que es va acabar la construcció de l’edifici. Unes explicacions repetitives que el Consorci de la Zona Franca mai ha acabat d’aclarir han fet que durant aquests tres anys no s’hagi pogut fer ús del bloc. La versió oficial manté que hi havia un problema amb la inscripció dels pisos al cadastre. Els experts contactats pel TOT Barcelona detallen que aquest tràmit no acostuma a trigar més de 4 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa