Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les ciutats més barates per comprar pis a l’entorn de Barcelona
  • CA

Durant la pandèmia, Barcelona va perdre 15.000 habitants que havien deixat la ciutat per traslladar-se a viure a una altra població. Buscaven calma i aire pur en un moment de confinaments i restriccions. Però hi hi ha també migracions a causa del preu de l’habitatge. I en el cas de la capital, amb els preus que han pujat en darrer any un 5% segons el darrer índex del portal Idealista, amb el m2 a 4.121 euros de mitjana (només un 3,6% del seu rècord històric), es veu ja l’efecte migració cap a ciutats perifèriques de l’Àrea Metropolitana.

Les ciutats més cares i les més barates

Però si decidim marxar de Barcelona i necessitem viure a prop, quines ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i per tant, ben connectades amb la capital del país, són més temptadores pel que fa al preu per comprar un habitatge?

Els municipis més assequibles de l’entorn de Barcelona són Badia del Vallès (1.471 euros/m2), Corbera (1.634 euros/m2) i Torrelles de Llobregat (1.763 euros/m2). En una franja central hi ha Sant Boi de Llobregat, amb un preu mitjà de 2.310 euros el m2, Viladecans, amb 2.572 euros, el Prat de Llobregat, amb 2.566 euros, o Badalona, amb 2.113 euros. També Cerdanyola del Vallès amb 2.450 euros el m2, o Barberà del Vallès amb 2.035 euros.

Els preus es disparen en alguns municipis

A Castellbisbal, per exemple, el preu se situa en una mitjana de 2.006 euros el m2, una xifra que està més del 50% de la de Barcelona, però que representa un increment de més del 20% del preu en només un any.

En l’altre extrem, ja molt a prop dels preus de Barcelona, hi ha Sant Cugat del Vallés (3.973 euros/m2), Sant Just Desvern (3.583 euros/m2) i Castelldefels (3.561 euros/m2). Montgat, municipi costaner, té un preu que ja és de 3.177 euros el m2, gairebé el mateix preu que el municipi costaner de Baix Llobregat de Gavà, però aquí els preus també s’han disparat un 20% des del setembre de 2021.

Però si Barcelona ha registrat un creixement del 5% en els preus des del setembre de 2021, no ha passat el mateix a tot arreu i hi ha ciutats amb caigudes del preu. Fins a nou municipis, tots a l’entorn de Barcelona, són més assequibles ara que fa un any. Destaca Barberà del Vallès (-13,8%), Sant Adrià de Besòs (-8,8%), Esplugues de Llobregat i Torrelles de Llobregat (tots dos amb un -4%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa