Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutat Meridiana alerta d’un increment de desnonaments mai vist
  • CA

Crit d’alarma a Ciutat Meridiana. Una manifestació aquest divendres a la tarda al barri situat al districte de Nou Barris i un dels que declara menys renda de Barcelona ha alertat de l’augment d’intents desnonaments a la zona des que va començar 2022, malgrat que el Govern espanyol manté la suspensió de les expulsions d’habitatges fins al 28 de febrer.

“Hem començat l’any amb un panorama encara més desolador que el terrible 2021”, han avisat els organitzadors de la concentració, que ha rebut el suport de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, entre altres col·lectius. “En les quatre setmanes que portem de gener hem hagut d’assistir a un increment dels desnonaments que ja s’han intentat executar al Barri. Mai abans havíem vist una cosa així”, asseguren plataformes veïnals d’un dels barris més castigats pels desallotjaments de Barcelona des que van començar a proliferar arran de l’anterior crisi, esclatada fa més d’una dècada.

Davant del diagnòstic preocupant que ha propiciat la concentració, els congregats han demanat que la taula d’emergència agilitzi el lliurament d’habitatges per allotjar sol·licitants que es troben en risc de quedar-se sense sostre. “Una família no pot estar tres o quatre anys esperant un pis en situació d’emergència”, han advertit els convocants, que també han qüestionat els hostals i pensions on acostuma a traslladar-se a les famílies sense lloc on viure quan són expulsats d’un pis. “No són una solució digna ni vàlida per a les famílies quan s’executa un desnonament”, han sostingut.

Els manifestants han retret “la voracitat dels bancs i dels fons d’inversió”, a qui ham acusat d’actuar d’una forma “despietada” i “inhumana” instant els desnonaments davant del jutjat quan la pandèmia i la crisi social no han remès. A més, asseguren que rebutgen regularitzar inquilins que han ocupat un domicili, sovint després d’un desnonament. Remarquen que hi ha casos en què les famílies “tindrien la possibilitat de pagar un lloguer formal”.

“Són insaciables”, han recriminat els convocants de la protesta, que també han criticat els “desproporcionats i brutals dispositius policials que es despleguen a cada desnonament”: “En massa ocasions, des de diversos estaments públics, no se’ns tracta amb el respecte i la dignitat que tot ésser humà mereix. Potser som criminals? Quin delicte hem comès? A no ser, clar, que ser pobre ens converteixi automàticament en uns delinqüents que no mereixen un altre tracte”.

Així mateix, han subratllat que, a més de les dificultats per costejar un habitatge, Ciutat Meridiana afronta més maldecaps. “Sent el barri més pobre de Barcelona estem veient com en els dos últims anys estan pujant el preu dels lloguers, dels subministraments i de fins i tot els aliments més bàsics“, ressalten.

Més notícies
Part dels danys provocat per l'incendi a terrasses de Sant Antoni / @somsantantoni
Calen foc a para-sols, taules i cadires de tres terrasses a Sant Antoni
Notícia: Calen foc a para-sols, taules i cadires de tres terrasses a Sant Antoni
Comparteix
Els desconeguts van ruixar el mobiliari amb benzina i van aconseguir fugir
L'artista francès James Colomina col·loca 'sense permís' de l'Ajuntament de Barcelona una escultura contra l'esclavisme a la plaça Antonio López al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera / Jaime Colomina (Europa Press)
Posen una escultura contra l’esclavisme on hi era un traficant de persones
Notícia: Posen una escultura contra l’esclavisme on hi era un traficant de persones
Comparteix
L'artista francès James Colomina ha col·locat la seva obra a la plaça d'Antonio López "sense permís" de l'Ajuntament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria a gener 29, 2022 | 15:46
    Maria gener 29, 2022 | 15:46
    Como te van a alojar en una pension si no te dan un piso la mesa de emergencia?Y los muebles, electro domesticos,toda la ropa y demas trastos? Te los llevas todo a LA pension?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa