Cauen els lloguers en quatre districtes de Barcelona durant la pandèmia

La pandèmia provoca un increment del lloguer temporal prop de les grans ciutats, en municipis com Sitges

La crisi del coronavirus ha impactat en el mercat residencial de les grans ciutats. Segons dades d’Engel&Völkers, els preus han caigut un 5% als districtes de Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu, una davallada que s’ha accentuat fins al 8% a l’Eixample. De fet, però, la tendència a una baixada lenta ja havia començat abans, com indiquen les dades oficials del primer trimestre del 2020, facilitades per l’Incasol aquesta mateixa setmana i que es poden consultar barri per barri en aquest mapa. La pandèmia, per tant, estaria empenyent i consolidant aquest canvi.

Les restriccions de mobilitat durant l’estat d’alarma han afectat especialment al client estranger i la demanda internacional ha registrat una caiguda notable. Per la seva banda, el client local s’ha mantingut estable, si bé amb un menor pressupost per la “incertesa” de la situació econòmica o l’afectació pels ERTO. La pandèmia també ha provocat un increment del lloguer temporal prop de les zones costaneres i la immobiliària preveu un augment del lloguer de famílies de Barcelona en municipis com Sitges. A escala estatal, la immobiliària alemanya no preveu grans canvis en els preus de l’habitatge, especialment en les zones de vacances ‘premium’, com les Balears, la Costa del Sol o la costa mediterrània. De fet, Engel&Völkers ha detectat un increment d’aquest tipus de demanda a la Costa Brava per part de clients locals, mentre que les propietats per sota els 250.000 euros han patit una caiguda en la demanda.

“L’interès dels inversors es manté viu a les àrees més ‘prime’ i l’elevada concentració de la demanda en pocs mercats mantindrà els preus sense grans variacions”, ha assegurat el conseller delegat de l’empresa per a Espanya, Portugal i Andorra, Juan-Galo Macià, en un comunicat.

Nou comentari