Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La burocràcia bloqueja més d’un centenar de pisos protegits a Can Batlló
  • CA

Hi ha 126 pisos de protecció oficial bloquejats al voltant de Can Batlló per un tràmit burocràtic que “fa anys” que s’hauria d’haver resolt. Aquesta és la principal denúncia de dues cooperatives, que reclamen que es desencalli el procediment d’adjudicació d’uns solars que va començar l’any 2018. Segons les entitats denunciants, la paràlisi burocràtica fa “molts mesos” que impedeix construir i posa “en risc” el projecte. En aquest sentit, apunten que es tracta d’uns 700.000 euros d’inversió que han fet les cooperatives i que podrien quedar en no res.

Segons llegim en un comunicat d’una de les cooperatives d’habitatge perjudicades, la inscripció registral de les finques està “bloquejada” des de 2018. “Les successives converses que s’han mantingut amb totes les parts, així com la pressió que s’ha fet des de les cooperatives, especialment durant l’últim any, encara no ha resolt un tràmit que s’hauria d’haver gestionat anys enrere”, denuncien en aquest text.

Més d’un centenar de pisos perjudicats

Sotrac, una de les dues cooperatives perjudicades, va guanyar un concurs públic convocat per l’Ajuntament de Barcelona el juliol de 2020 i té previst construir 38 habitatges al carrer Constitució, 43. L’entitat lamenta que “aquest solar segueix sense cedir-se”, malgrat que, apunten, “s’havia de formalitzar el novembre del 2021”.

L’altra cooperativa que ha alçat la veu és Empriu, l’adjudicatària d’un solar municipal el maig de 2021. En aquest cas, s’està a l’espera de formalitzar l’adjudicació d’un solar al carrer de Mossèn Amadeu Oller 17-21 per crear 40 habitatges protegits més.

Més de 400 pisos de luxe a la zona

Des de Sotrac també critiquen que l’entorn de Can Batlló “ha anat veient com s’aixecava un complex de luxe de 420 pisos a la zona del carrer Parcerisas”, el qual, insisteixen, “s’ha completat amb celeritat, sumant-se així al ja gairebé un miler d’habitatges de luxe o semiluxe construïts en els últims anys”.

L’entitat denuncia la diferència entre els dos casos i lamenta “que es troben des de fa massa temps al mig d’un ping-pong kafkià entre Ajuntament i Registre de la Propietat, 14“. Per tot plegat, demanen la “resolució del tràmit registral i inscripció de les diverses finques al Registre de la Propietat”, així com la “signatura del dret de superfície dels solars municipals a favor de les cooperatives”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa