BComú constata el “nou fracàs” del Govern i critica la “pressa” per aprovar el decret dels lloguers

La regidora Lucía Martín ha assegurat que el text “no respon a la problemàtica” que afronten les ciutats

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha criticat el Govern de la Generalitat per presentar un decret per regular els lloguers que “no respon a la problemàtica” que afronten les ciutats. Martín ha constat el “nou fracàs” de JxCat i ERC, que se suma al decret fallit de mesures urgents. “Es va fer de pressa i malament enmig d’una campanya electoral” i sense comptar amb les entitats socials ni els ajuntaments, ha recordat.

“L’Ajuntament de Barcelona va ser a primera administració a denunciar una bombolla de lloguers” i ha insistit que la postura del consistori és de diàleg i cooperació. “Hem traslladar que si realment hi ha voluntat de fer propostes valentes, cal generar un espai de treball on participin les entitats socials i puguin liderar-ho i l’ajuntament estarà encantat de participar-hi”, ha afegit.

Maragall critica PSC i comuns

Ernest Maragall ha criticat la posició “conservadora” del PSC i dels comuns. Els dos partits han rebutjat tramitar del decret de l’habitatge com a projecte de llei, una postura que està “clarament allunyada de la funció transformadora que aquestes esquerres pregonen”, segons el líder d’ERC. “Sembla que diguin ‘que res es mogui, que res canviï si no som nosaltres els qui ho canviem‘”, s’ha queixat des dels passadissos del Parlament. Pel que fa a la postura de PP i Cs, ha apuntat que la seva actitud ha estat “perfectament previsible”, però ha insistit que el que és “sorprenent i inaudita” és la posició de les esquerres.

Més informació

Nou comentari