Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona construeix 56 nous habitatges per joves a Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona comença a construir un nou edifici amb 56 pisos que destinarà a persones joves i una escola bressol municipal a les antigues Casernes del barri de Sant Andreu. Està previst que la nova escola ofereixi places per noranta nens i nenes. Als habitatges s’hi accedirà per carrer Fernando Pessoa mentre que a l’escola, que ocuparà els baixos de l’edifici, s’hi podrà entrar per la rambla de Marta Mata. Serà un edifici de 4 plantes que disposarà de catorze pisos per planta i tindrà tres patis interiors.

El consistori preveu acabar el projecte, que suposa una inversió de 7,2 milions d’euros, el tercer trimestre del 2024. Per dur a terme aquest projecte, Barcelona aposta per fer servir làmines de fusta per construir els pisos, uns materials que permeten “reduir sensiblement el temps d’execució de les obres” i reduir l’impacte ambiental de l’entorn: “De mitjana, un edifici convencional d’aquest nombre d’habitatges trigaria almenys dos anys a aixecar-se”, comenten.

Els lloguers dels pisos per joves estaran disponibles per preus entre 375 i 738 euros segons la superfície, i s’adjudicaran entre totes aquelles persones que estiguin inscrites al Registre de Sol·licitants que siguin menors de 35 anys. Amb la incorporació d’aquest nou projecte municipal, l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu concentrarà més de mig miler d’habitatges públics.

Barcelona en transformació

Des de 2015, l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat diversos projectes a la ciutat per generar habitatge públic assequible i equipaments de barri. El consistori destaca que les obres d’un primer edifici que generarà 152 habitatges amb serveis per a gent gran “ja estan gairebé enllestides”. Actualment, també estan treballant en tres projectes més d’habitatge protegit com ara les cases cooperatives de La Regadora, que ofereixen 35 pisos, el Sostre Cívic que n’ofereix 80, i els 112 pisos de lloguer accessible que construirà Habitatge Metròpolis Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa