Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antiavalots dels Mossos desallotgen un bloc ocupat el 8M a Sants
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat el bloc ocupat Ca la Cristina de Sants, on hi vivien diverses famílies des de just abans del confinament. Diverses dotacions dels antiavalots, que actuaven per requeriment del jutjat número 32, han tancat el carrer Sagunt a primera hora del matí per impedir l’accés als activistes de grups prohabitatge, que malgrat fer una crida a les xarxes socials no han pogut evitar el desallotjament.

L’operació ha acabat poc després de les 8.00 i els Mossos han retornat l’edifici a la propietat, segons han confirmat al TOT Barcelona fonts de la policia catalana. 

El bloc de Ca la Cristina va ser ocupat el passat 8 de març com a part d’una acció conjunta de diversos sindicats prohabitatge de Barcelona per reivindicar la lluita feminista i donar allotjament a diverses famílies vulnerables de Sants i Gràcia. En el cas de Sants, el sindicat va anunciar que havien “recuperat” el bloc “per a les dones del barri” i s’hi van instal·lar fins a sis famílies, mentre que al Poble-sec es va ocupar un altre pis i a Gràcia van ocupar un altre bloc.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, s’ha indignat perquè el desallotjament l’hauria ordenat un jutjat penal “sense comunicar-ho ni a l’Ajuntament, ni a les famílies” i ha criticat que el seu futur s’hagi decidit en l’àmbit penal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa