Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Anuncien l’ocupació de 8 pisos durant el 8M per reivindicar l’accés a l’habitatge de les dones
  • CA

La reivindicació feminista amb motiu del 8M s’ha fet coincidir avui amb la reclamació pel dret a l’habitatge a diversos punts de la ciutat. Aprofitant la celebració d’actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Grup d’Habitatge de Sants, el Sindicat de Barri del Poble-sec, el Sindicat d’Habitatge de Gràcia i el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca han decidit fer visibles tres ocupacions no fetes públiques fins avui: una a Sants, una altra carrer Tapioles del Poble-sec i una altra al carrer Maurici Serrahima, a la Vila de Gràcia.

En el cas de Sants, de fet, es tracta de l’ocupació d’un bloc, “recuperat per les dones del barri”, on s’han instal·lat a viure sis famílies, segons ha anunciat el grup a Twitter.

Al Poble-sec, l’anunci s’ha fet sota el lema “visca la lluita feminista” i amb la consigna “patriarcat i capital, aliança criminal” i l’etiqueta #FemLlarsFeministes a la xarxa, també utilitzada pel grup de Sants.

A  Gràcia, l’última de les ocupacions reivindicades, s’ha anunciat la fita com “l’expropiació de Villa Isabel”. En un sentit aglutinador, en un comunicat, els grups de defensa de l’habitatge de la ciutat han expressat que “la violència immobiliària” que pateixen els barcelonins “s’accentua pel fet de ser dones, així doncs, cal començar a entendre que la violència immobiliària és violència masclista i que el moviment pel dret a l’habitatge és feminista”

 

ffff 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa