Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament porta per primera vegada un cas d’assetjament immobiliari a la fiscalia

Un possible cas d’assetjament immobiliari a Barcelona arriba per primera vegada a la fiscalia. La llogatera d’un pis del carrer Floridablanca 92 va denunciar a través del Sindicat de Llogaters el cas el 17 de juliol de l’any passat. Després de constatar amb la via administrativa que hi ha “indicis” d’assetjament immobiliari, el consistori ha decidit presentar una denúncia a la fiscalia. En concret, s’acusa a la propietària del pis de l'”omissió del deure de la propietat de conservar la finca: manca d’arranjament dels baixants fecals, mantenir les instal·lacions d’aigua amb canonades de plom amb una concentració superior a la permesa per normativa, provocant que l’aigua no sigui apta per al consum humà”, concreten fonts municipals.

[r:1]

El deteriorament de l’immoble per falta d’obres de conservació o la paralització injustificada de tasques de manteniment de l’edifici són constitutius d’assetjament immobiliari, tal com recorda l’Ajuntament. Abans d’obrir un expedient administratiu el districte de l’Eixample va enviar una ordre a la propietat perquè conservés l’edifici, però no va atendre la petició. A la finca on s’ha donat aquest cas hi ha 22 habitatges en lloguer. 

L’Ajuntament planteja multar la propietat de l’immoble amb una sanció de 90.000 euros. Ara, però, està pendent de la resolució de la via judicial. De moment, doncs, és una “proposta de sanció”, segons detallen fonts municipals.

“Una nova conquesta del moviment veïnal”

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha celebrat la iniciativa del consistori i l’ha qualificat d’una “nova conquesta del moviment veïnal”. Pisarello, que anirà a les llistes dels comuns al Congrés, ha recordat la tasca del Sindicat de Llogaters “en defensa del dret a la ciutat”.

L’Ajuntament treballa en 14 casos que afecten 22 habitatges, la majoria a Ciutat Vella i l’Eixample, segons precisen fonts municipals. Els expedients administratius, defensa el consistori, han servit per acabar amb casos d’assetjament immobiliari. En sis ocasions la persona que havia iniciat els tràmits ha acabat retirant la denúncia perquè la propietat ha atès les seves peticions. 

L’assetjament immobiliari se sol donar contra llogaters, “sovint de renda antiga”, perquè marxin, segons considera l’Ajuntament. La via administrativa es va impulsar després que la impulsés el grup de treball contra l’expulsió dels veïns. “Barcelona ha estat el primer ajuntament que ha posat en marxa procediments
sancionadors contra el mòbing immobiliari”, assenyalen fonts municipals.

Més notícies

Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona

Notícia: Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona
Comparteix
La sanció és de 2,8 milions d'euros en total per als propietaris de dos blocs
Notícia: Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa