Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació ”la Caixa” destina més de 4 milions d’euros a 146 projectes socials a Barcelona

La Fundació ”la Caixa” finançarà 175 projectes socials en la primera edició de la Convocatòria Catalunya 2020, dels quals 146 a Barcelona. Es tracta d’un nou programa d’ajudes per donar resposta als reptes socials amb més incidència avui, posant l’accent en les iniciatives que preveuen noves necessitats agreujades amb la pandèmia. En total suposa una inversió de 5 milions d’euros –4 en territori barceloní– repartits en sis àmbits d’actuació: gent gran i reptes derivats de l’envelliment; discapacitat o trastorn mental; humanització de la salut; inserció sociolaboral; pobresa i exclusió social, i interculturalitat i acció social.

La finalitat de Convocatòria Catalunya 2020 és col·laborar amb organitzacions no lucratives per donar suport a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social. El 2020 es van reformular els ajuts de l’antic conveni amb la Generalitat de Catalunya per donar continuïtat a aquesta contribució, que s’afegeix a les convocatòries socials de la Fundació ”la Caixa”. Aquesta nova selecció de projectes finalistes beneficiarà més de 48.500 persones, que tindran oportunitats de millora personal i social.

“La crisi social derivada de la pandèmia ha posat en relleu l’impacte positiu dels projectes socials. Amb l’impuls d’aquesta convocatòria, volem donar suport a les persones que més ho necessiten mitjançant el foment de projectes necessaris per poder avançar tots junts cap a una societat més justa”, destaca el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

Discapacitat o trastorn mental

En aquest àmbit d’actuació, s’han seleccionat 45 projectes destinats a la promoció de l’autonomia personal i el suport psicosocial de persones amb discapacitat o trastorn mental en el seu entorn familiar i relacional.

Pobresa i exclusió social

43 projectes se centraran en la promoció del desenvolupament educatiu i social de nens i nenes i joves, així com en la igualtat d’oportunitats per a persones en situació vulnerable i de pobresa.

Inserció sociolaboral

Un total de 38 projectes impulsaran accions per a la inserció sociolaboral, especialment dirigides a persones amb dificultats per a l’accés a la feina.

Interculturalitat i acció social

24 projectes seleccionats es destinaran a la promoció de la convivència ciutadana de cultures diferents en espais comuns per fomentar
la participació social, l’enfortiment de les comunitats, la prevenció de la violència i la mediació.

Humanització de la salut

13 projectes se centraran en l’atenció sociosanitària per a la millora de la qualitat de vida de les persones, en el desenvolupament d’entorns que facilitin la humanització de la salut, i en programes d’allotjament temporal per a persones malaltes i/o els seus familiars desplaçats de la seva residència habitual.

Gent gran i envelliment

Dins d’aquesta tipologia, s’han seleccionat 12 projectes destinats a la promoció de l’autonomia personal, la prevenció de la fragilitat i de situacions de soledat no desitjada, i la detecció i intervenció en situacions de vulnerabilitat en persones grans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa