Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Imatges | Barcelona desperta amb un cel espectacular per començar el pont

Comença un pont de quatre dies per a moltes persones. Els més matiners hauran pogut presenciar un cel espectacular a trenc d’alba. La sortida del sol ha coincidit amb una matinada marcada pels núvols baixos i, aquest fet, ha provocat unes imatges espectaculars, que bé serveixen per començar el pont. El fotògraf i meteoròleg, Alfons Puertas, ha captat aquest moment des de l’Observatori Fabra.

Puertas fa un viatge que va des de la nit més fosca a la claredat de les primeres hores del dia, mitjançant quatre fotografies que permeten veure perfectament aquesta transició.

1. Avions dins la fosca nit

Amb Montjuïc de fons, i uns núvols baixos, Puertas capta el moment en què un avió penetra el núvol durant l’aterratge a l’Aeroport del Prat. A sota, es pot veure tota la muntanya il·luminada: Les dues columnes de la plaça d’Espanya, el passeig de Maria Cristina amb el Museu Nacional d’Art Contemporani de Catalunya al fons. La imatge també permet veure perfectament la torre de Telefònica i els fanals que il·luminen Montjuïc i l’estadi.

2. Surt el sol amb el cel tapat

Quan comença a sortir el sol, el cel de Barcelona està ple de núvols. A la part inferior de la imatge s’observa la ciutat encara amb els fanals encesos i, si aixequem una mica la mirada, entre la boira i la capa de núvols superior s’aprecien cinc grans gratacels.

3. La mateixa estampa amb més sol

La principal diferència la trobem als brraris que queden a sota de l’Observatori Fabra. Tot i que encara estan il·luminats, els carrers s’aprecien amb més nitidesa.

4. Un cel espectacular

Finalment, la sortida del sol ha deixat un cel rogent espectacular. Les imatges captades mostren el cel, els núvols i Barcelona en tres estampes clarament diferenciades. La boira amb què s’ha despertat Barcelona, a més, fa que es produeixi una combinació molt agradable d’observar.

Màniga curta o màniga llarga durant el pont?

Aquest cel marca l’inici del pont de Tots Sants, que deixarà temperatures molt suaus a Barcelona. Es consolida la tendència dels darrers anys de celebrar la festa de Tots Sants amb ambient anormalment càlid, i la predicció meteorològica a mitjà termini indica que la temperatura no es normalitzarà, com a mínim, fins el 3 de novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa