Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Màniga curta o màniga llarga durant el pont de Tots Sants?
  • CA

Que aquest mes d’octubre ha estat especialment calorós, amb rècords històrics de temperatures inusualment altes, és una realitat. Només calia veure com estaven de plenes les platges de Barcelona el cap de setmana passat, amb temperatures que van arribar als 28 graus -i la de l’aigua, als 23 graus, una temperatura típica del mes de juliol- per adonar-nos que l’estiuet s’està allargant com un xiclet.

L’estiuet s’allarga

Però fins quan? Ens menjarem les castanyes i els panellets en màniga curta o en màniga llarga? Passarem de cop de la calor al fred o podrem fer la transició? Doncs la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és força clar. Es consolida la tendència dels darrers anys de celebrar la festa de Tots Sants amb ambient anormalment càlid, i la predicció meteorològica a mitjà termini indica que la temperatura no es normalitzarà, com a mínim, fins el 3 de novembre.

Segons el Meteocat, aquesta situació té causa en la persistència d’un gran centre depressionari situat a l’Atlàntic, que segueix bloquejat per una dorsal anticiclònica al sud d’Europa. Això fa que es mantingui l’anomalia tèrmica i la pols en suspensió a Catalunya. En el cas de Barcelona, el pont arrencarà el cap de setmana amb màximes entre els 24 i els 25 graus i mínimes entre 15 i 16 graus, amb una probabilitat molt baixa de pluja.

El 3 de novembre notarem el canvi

És a partir de dijous que a Barcelona podem notar ja una baixada de temperatures entre els 3 i els 4 graus de cop, de manera que per dijous 3 de novembre es preveu una màxima de 20 graus i una mínima que cau fins als 13 graus. Això sí, tot i la baixada de temperatures, durant el dia tindrem un sol esplèndid. I l’endemà pujarà una mica la temperatura màxima fins als 21 graus a la capital del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa