Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling reprèn una antiga ruta des de Barcelona amb tres vols setmanals

Les companyies aèries han anat recuperant la seva activitat de forma progressiva a l’Aeroport del Prat, tal com demostren les dades de 2022. En el cas dels trajectes internacionals, a poc a poc s’han anat reprenent rutes antigues que van quedar paralitzades per la Covid-19. Una de les operadores que reprèn rutes és Vueling, companyia líder de l’aeroport barceloní –va tancar el 2022 amb 17,39 milions de passatgers, el 42% del total de viatgers del Prat–. Jordi Pla, director d’Estratègia de Xarxa i Planificació a Llarg Termini de la companyia, va anunciar a la Fira Internacional de Turisme de Madrid de 2023, que de les 300 rutes d’aquest any, 30 serien noves.

Segons apunta ‘Metropoli Abierta’, una d’aquestes serà a Barcelona. Vueling reiniciarà aquest estiu la ruta Barcelona – Tolosa, inoperativa des de 2020, a partir de l’1 de juliol. El perfil de Twitter especialitzat ‘Aeroinfo Barcelona – El Prat’, detalla que els vols seran dimarts, divendres i diumenge. Segons aquestes informacions, l’avió Airbus A319/A320, l’escollit per fer aquest trajecte, té una capacitat d’entre 144 i 180 places.

La notícia de Vueling s’ajunta a d’altres que també serveixen per explicar com el sector es va recuperant. Per exemple, el Prat recuperarà la seva connexió amb Àsia. Darrerament, també s’ha conegut el salt d’una altra companyia, Norwegian, que instal·larà una nova base al Prat, després d’haver marxat durant la pandèmia. Tindrà dos avions que estaran actius aquest mateix estiu, que faran trajectes curts i comptarà amb una plantilla de 60 o 70 persones, comptant tripulació, pilots i personal. La idea d’aquesta companyia escandinava és connectar el sud i el nord d’Europa.

Recuperació progressiva del mercat internacional

L’aeroport de Barcelona segueix la seva remuntada particular, encara que les xifres de passatgers no arriben a les de 2019. És cert que els vols amb altres ciutats de l’Estat ja van viure un repunt important durant l’any passat. Amb els vols internacionals, en canvi, no es va produir aquest fet Sí que progressivament han anat augmentant a finals de 2022 i inicis de 2023. El passat mes de març, per exemple, uns 2,6 milions d’usuaris del Prat, el 70%, van venir de vols internacionals, fet que suposa una recuperació del 94,7% en relació amb el març de l’any prepandèmia i un 45,3% del 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa