Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling i Ryanair impulsen el creixement del Prat al gener
  • CA

L’Aeroport de Barcelona-El Prat ha començat l’any amb un fort creixement en tots els apartats. Segons les dades publicades per Aena, 3,27 milions de persones van passar per l’aeroport barceloní durant el mes gener, un 7,1% més que el 2018 o, el que és el mateix, suposa un augment de 200.000 viatgers respecte al gener de l’any passat. D’aquesta manera, El Prat consolida el gran creixement registrat en mesos de temporada de baixa gràcies a l’impuls de Vueling i, en menor mesura, Ryanair.

L’aerolínia de baix cost del grup IAG manté el seu lideratge al Prat i els seus avions han transportat 1,25 milions de persones en el primer mes de l’any, un 9,7% més. Per la seva banda, Ryanair creix un 6,53% i ha mogut 564.338 viatgers al gener. Les dues companyies, que concentren el 55,4% del trànsit de l’Aeroport del Prat, també lideren el creixement mensual i aporten 145.000 dels 200.000 viatgers nous.

 

Millorar resultats fora de temporada alta

Els resultats de l”Aeroport del Prat al gener són el reflex d’una tendència generalitzada a dins del sector turístic barceloní, que fa anys que intenta desestacionalitzar l’arribada de viatgers per no saturar les infraestructures durant la temporada d’estiu. En els últims cinc anys, el trànsit de passatgers durant el mes de gener s’ha disparat un 48,6% i ha passat de 2,2 milions el gener del 2015 als 3,27 milions del d’aquest any, tot i que el ritme de creixement s’ha alentit.

Pel que fa a les aerolínies, Vueling ha estat la principal responsable de l’increment d’activitat durant els mesos de temporada baixa. La companyia fa temps que treballa amb l’objectiu de “desestacionalitzar l’operativa per fer-la més forta i robusta”. En aquests mateixos cinc anys, l’aerolínia ha crescut un 62,8% durant el primer mes de l’any –transporta gairebé 500.000 passatgers més que el 2015–. Ryanair també ha augmentat un 59% la seva activitat a l’aeroport barceloní amb 175.000 viatgers més.

Més notícies
El Prat es fa un lloc entre els grans aeroports europeus
Notícia: El Prat es fa un lloc entre els grans aeroports europeus
Comparteix
Amb unes 45 destinacions fora d’Europa, l’aeroport de Barcelona va tancar el 2018 amb 5,5 milions de passatgers intercontinentals, el triple que fa una dècada
Vueling opta per reduir rutes des del Prat i recol·locar recursos per millorar l'operativa estiuenca / Airbus
Vueling cancel·la vuit rutes europees des del Prat per evitar un altre estiu caòtic
Notícia: Vueling cancel·la vuit rutes europees des del Prat per evitar un altre estiu caòtic
Comparteix
L’aerolínia deixa d’operar diverses connexions com ara Londres-Heathrow i redueix la freqüència de dues més per “millorar l’operativa”
El Prat es col·lapsarà si no s’utilitza més la tercera pista
Notícia: El Prat es col·lapsarà si no s’utilitza més la tercera pista
Comparteix
Aquest any podria arribar als 50 milions de passatgers i l’aeroport fa temps que requereix una millora de la gestió de les operacions
El Prat suspèn en puntualitat i se situa a la posició 1.009 del món
Notícia: El Prat suspèn en puntualitat i se situa a la posició 1.009 del món
Comparteix
L’aeroport de Barcelona només aconsegueix que el 62% dels seus vols surti a l’hora

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa