Vodafone ja ha desplegat el 5G per a la meitat de la població de Barcelona

La companyia té 1,6 milions de clients a Catalunya, segons ha indicat en un informe

La companyia Vodafone ha assegurat aquest dimarts que ja ha desplegat el 5G al 50% de la població de Barcelona i que la xarxa es va actualitzant de manera progressiva. L’operadora ha llençat el servei a 21 ciutats de l’Estat. Segons explica Vodafone en l’Informe Integrat 2019/20 –que comprèn de l’1 d’abril del 2019 al 31 de març d’aquest any–, la companyia ha contribuït aquest any amb 635 milions d’euros a l’economia catalana i ha generat 2.181 llocs de treball directes i indirectes durant l’exercici 2019-2020. La companyia compta amb 1,6 milions de clients de contracte a Catalunya, 415.000 de banda ampla i 169.000 són clients de Vodafone TV.

A més, l’empresa reivindica que la crisi ha posat en valor que la inversió en infraestructures de xarxa –fibra i mòbil– és un actiu estratègic per al manteniment de teixit social i econòmic d’un país mitjançant les comunicacions. Així, ha detallat que durant el confinament ha assegurat que les comunicacions i el nivell de serveis que ofereix amb pics superiors al 50% de creixement en els pics de tràfic de la xarxa.

Des el primer moment es van activar una sèrie de mesures per facilitar la connectivitat i el treball en remot, així com l’augment de l’oferta d’entreteniment de les famílies durant el confinament; i l’activació de dades il·limitades en més de 233.000 línies de pimes. L’empresa també va reduir a 15 dies el pagament dels seus proveïdors per millorar la seva liquiditat.

Paral·lelament, va donar 3.127 targetes SIM per a hospitals, centres d’atenció a la gent gran i alumnes sense accés a Internet i el reforç d’infraestructures de comunicació en hospitals de campanya instal·lats a la Fira de Barcelona, la Pista d’Atletisme Coberta de Sabadell i en hotels medicalitzats de Barcelona.

Més informació

Nou comentari