Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vodafone ja ha desplegat el 5G per a la meitat de la població de Barcelona
  • CA

La companyia Vodafone ha assegurat aquest dimarts que ja ha desplegat el 5G al 50% de la població de Barcelona i que la xarxa es va actualitzant de manera progressiva. L’operadora ha llençat el servei a 21 ciutats de l’Estat. Segons explica Vodafone en l’Informe Integrat 2019/20 –que comprèn de l’1 d’abril del 2019 al 31 de març d’aquest any–, la companyia ha contribuït aquest any amb 635 milions d’euros a l’economia catalana i ha generat 2.181 llocs de treball directes i indirectes durant l’exercici 2019-2020. La companyia compta amb 1,6 milions de clients de contracte a Catalunya, 415.000 de banda ampla i 169.000 són clients de Vodafone TV.

A més, l’empresa reivindica que la crisi ha posat en valor que la inversió en infraestructures de xarxa –fibra i mòbil– és un actiu estratègic per al manteniment de teixit social i econòmic d’un país mitjançant les comunicacions. Així, ha detallat que durant el confinament ha assegurat que les comunicacions i el nivell de serveis que ofereix amb pics superiors al 50% de creixement en els pics de tràfic de la xarxa.

Des el primer moment es van activar una sèrie de mesures per facilitar la connectivitat i el treball en remot, així com l’augment de l’oferta d’entreteniment de les famílies durant el confinament; i l’activació de dades il·limitades en més de 233.000 línies de pimes. L’empresa també va reduir a 15 dies el pagament dels seus proveïdors per millorar la seva liquiditat.

Paral·lelament, va donar 3.127 targetes SIM per a hospitals, centres d’atenció a la gent gran i alumnes sense accés a Internet i el reforç d’infraestructures de comunicació en hospitals de campanya instal·lats a la Fira de Barcelona, la Pista d’Atletisme Coberta de Sabadell i en hotels medicalitzats de Barcelona.

Més notícies
Ericsson, en contra de l'exclusió de Huawei del 5G / Servimedia
Ericsson, en contra de l’exclusió de Huawei del 5G
Notícia: Ericsson, en contra de l’exclusió de Huawei del 5G
Comparteix
Els arguments del director executiu de la firma per criticar la mesura són el retard que suposaria en el desplegament de la xarxa 5G i la necessitat de protegir la lliure competència
Imatge d'arxiu d'un acte sobre el 5G al MWC del 2019 / ACN
La primera fàbrica de l’Estat connectada a tecnologia 5G és a Barcelona
Notícia: La primera fàbrica de l’Estat connectada a tecnologia 5G és a Barcelona
Comparteix
Creen un model digital de la planta per a millorar la capacitat de decisió de les seves màquines

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa