Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La primera fàbrica de l’Estat connectada a tecnologia 5G és a Barcelona
  • CA

Telefónica i l’empresa de disseny i fabricació de peces per a automòbils Gestamp han impulsat la digitalització del sector de la indústria amb la implantació de la tecnologia 5G en la maquinària industrial d’una fàbrica a Barcelona per a millorar la seva presa de decisions. És la primera fàbrica connectada a aquesta nova xarxa per als processos industrials a Espanya i el projecte ha consistit en la connexió dels elements físics de la planta amb 5G per a captar i processar en temps real les dades produïdes per aquests equips industrials durant el seu funcionament, ha informat Telefònica en un comunicat aquest dimarts.

Les dades es recullen dels diferents dispositius industrials i es processen més a prop que si ho fessin en el núvol, la qual cosa permet analitzar en temps real gràcies la computació pròxima que fa possible el ‘Multi Access Edge Computing’ (MEC). Amb aquesta tecnologia es connecten els elements físics amb un bessó digital, un model virtual dels processos de la fàbrica gràcies a les dades rebudes a través de 5G que permet realitzar simulacions, optimitzar el procés de presa de decisions i controlar el funcionament de la fàbrica per a buscar els millors escenaris amb rapidesa i precisió.

Per realitzar totes aquestes accions, Telefónica ha ofert a l’empresa el servei ‘Virtual Data Center’ en Edge, que permet tenir una àmplia capacitat de computació, memòria i emmagatzematge; s’utilitza una infraestructura prop de la fàbrica per a poder oferir tots els seus beneficis i s’ha reforçat la xarxa perquè no hi hagi problemes per a rebre tot el trànsit generat.

La gerent d’Innovació de Telefónica España, Mercedes Fernández, ha assegurat que aquesta acció és un pas important en la indústria 4.0 i ha considerat fonamental “anar avançant en els casos d’ús de la nova tecnologia tant en l’àmbit professional com particular per a donar sentit al 5G”.

Per part seva, el director corporatiu de Fabricació Avançada de Gestamp, René González, ha explicat que això és fruit del treball que la companyia fa des de fa anys per a tenir una fàbrica intel·ligent que “busca augmentar la flexibilitat de les seves instal·lacions industrials per a fabricar de manera més adaptada en cada cas a les necessitats dels clients”.

El projecte forma part d’un acord de col·laboració entre el Mobile World Capital, Telefónica i Gestamp, en el marc de la iniciativa 5G Barcelona, amb l’objectiu compartit d’avançar en la transformació digital en el territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa