Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els conductors ratifiquen la vaga de busos per la Mercè i amplien les dates
  • CA

Barcelona viurà unes festes de la Mercè amb serveis mínims de busos. Els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han ratificat aquest dijous al migdia la convocatòria de vaga durant la festivitat barcelonina i han decidit ampliar les jornades d’aturades durant el mes d’octubre.

Segons informa Betevé, els conductors d’autobusos de la companyia han aprovat per majoria mantenir la vaga prevista per la Mercè, rebutjant d’aquesta manera l’última de les propostes que TMB havia posat sobre la taula dels empleats per provar d’evitar les protestes. En una assemblea general celebrada a les Cotxeres de Sants, els treballadors s’han emplaçat a abordar el conflicte de manera “indefinida”, motiu pel qual han anunciat la convocatòria de més mobilitzacions i aturades parcials del servei de busos durant el pròxim mes d’octubre a la capital catalana.

Manifestació en marxa

Un cop ratificada la decisió de continuar a les jornades de vaga, els treballadors han arrencat un manifestació des del recinte de les mateixes cotxeres que actualment està avançant cap a la plaça d’Espanya. Entre les diferents consignes, els conductors dels busos han reclamat la dimissió de la tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i actual presidenta de TMB, Laia Bonet.

Èxit rotund de convocatòria

Per ara, la primera jornada de vaga de busos a Barcelona està sent un èxit rotund. Així ho apunten els diferents sindicats que agrupen els treballadors de TMB que situen en el 100% el seguiment de la convocatòria que es va oficialitzar aquest dimecres.

Aquest primer dia de protestes ha deixat diverses imatges rellevants com l’aturada per part d’un grup de treballadors d’un bus que sortia aquest dijous de matinada de les cotxeres de TMB ubicades al districte d’Horta amb la intenció de realitzar la seva jornada habitual de servei, malgrat que no estava estipulat com a part dels serveis mínims que es van acordar en la convocatòria de vaga.

Atac a la previsió municipal

La ratificació de la convocatòria d’aquestes jornades de protesta ataca directament a les previsions municipals de reforç de la mobilitat de cara a la Mercè, deixant la xarxa de transport públic en una situació de vulnerabilitat precisament en un dels moments de l’any on és més necessària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa