Un centre de transformació tecnològica, projecte alternatiu a l’Hermitage

L'European Urban Tech aglutinaria entitats de Barcelona i d'Europa

Mentre les negociacions entre l’Ajuntament de Barcelona, l’Autoritat Portuària i els promotors de l’Hermitage continuen bloquejades, s’està treballant en la creació d’un centre dedicat a la transformació tecnològica i ecològica que podria ocupar el terreny on s’hauria de construir la franquícia del museu. Segons informa l’Ara, el nou equipament s’anomenaria European Urban Tech i aglutinaria entitats de Barcelona i tot Europa.

El centre s’aixoplugaria dins d’un edifici-far, un projecte arquitectònic singular i sostenible, amb la voluntat de ser emblema de la Barcelona del S. XXI. El projecte tindria tres potes com a laboratori i lloc de recerca, de formació i de transferència de coneixement a empreses vinculades a innovació urbana.

L’European Urban Tech és un projecte en gestació que busca el consens entre administracions i que implica diverses entitats de la ciutat. D’una banda, acolliria un projecte que ja està marxa i que impulsen la Barcelona Tech City, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Institut d’Arquitectura avançada de Catalunya (IAAC), el Barcelona Urban Tech. De fet, les tres institucions van anunciar ja fa tres mesos l’impuls d’aquest ‘hub’ per al qual estaven buscant emplaçament a Barcelona.

Més informació

Nou comentari