Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana un temps afegit per aclarir la postura municipal sobre l’Hermitage

El Consell d’Administració del Port de Barcelona no ha tractat finalment aquest dimecres la sol·licitud d’atorgament d’una concessió per part del Museu Hermitage Barcelona, a petició expressa de l’Ajuntament de Barcelona per a retirar aquest punt de l’ordre del dia. En un comunicat, el Port ha explicat que el consistori, que és membre del consell d’administració, ha instat a posposar aquest punt amb la finalitat de “disposar de més temps per a revisar tota la documentació del projecte”.

Preguntada per aquesta pròrroga en declaracions als periodistes, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que es “guanyen unes setmanes” per a dialogar amb el Port per prendre una decisió final sobre la possible instal·lació del Museu Hermitage en la Nova Bocana del Port. “Nosaltres el que volem és que hi hagi diàleg i acord amb el Port i hi estem treballant i es guanyen unes setmanes més per al diàleg per arribar a punts d’acord. Estem en converses amb el Port i s’han identificat aquests punts d’acord”, ha afegit.

Per part seva, el Port de Barcelona ha expressat que considera el Museu Hermitage “un projecte cultural d’interès per a la ciutat” sobre la base de la Llei de Ports que preveu els usos culturals com a usos prioritaris en els espais compartits per ports i ciutats. “Exemples d’aquest ús cultural són el Museu Guggenheim de Bilbao o el Centre Botín de Santander”, ha afegit el Port, que ha valorat positivament la voluntat de diàleg del consistori i s’ha ofert a intensificar les converses per a trobar una solució definitiva.

Voluntat de col·laboració

Fonts pròximes a Hermitage Barcelona han subratllat que és “la primera vegada que l’Ajuntament manifesta la seva voluntat de col·laboració en la negociació d’un conveni amb el Port“. També han dit que “el més important és arribar al màxim consens entre totes les parts” perquè el projecte es pugui convertir en una realitat.

A més, han destacat que Hermitage Barcelona s’ha tramitat sota un procés de pública concurrència de projectes, que “s’ajusta tècnica i jurídicament a la normativa”, i que tant Port com Hermitage han treballat conjuntament en els últims mesos per a adequar el centre cultural a les necessitats de la ciutat.

Reticència municipal

El Govern municipal ha manifestat en reiterades ocasions la seva reticència al projecte, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, va afirmar el 13 d’abril que li agradaria tancar aquesta qüestió “abans d’estiu”. Conesa també va apostar per trobar un punt de trobada amb el consistori, i va dir que “si l’Ajuntament té una posició concloent, no es pot prendre una decisió desvinculada d’aquesta posició”.

Els hotels demanen flexibilitat

El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha demanat al Port de Barcelona i a l’Ajuntament de la ciutat que siguin “flexibles” perquè l’Hermitage es quedi a Barcelona i es trobi “una ubicació que convingui a tots”. En aquest context, el president del gremi, Jordi Mestre, ha assegurat que si l’Hermitage permet que arribi a la ciutat turisme cultural, “benvingut sigui” i ha alertat de la possibilitat que “algú altre se l’emporti i després ens estarem estirant els cabells”. Precisament el Consell d’Administració del Port no ha tractat la sol·licitud d’atorgament d’una concessió de l’Hermitage, punt que ha estat retirat a petició de l’Ajuntament per “disposar de més temps per revisar la documentació del projecte”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fat boy a abril 29, 2021 | 15:51
  fat boy abril 29, 2021 | 15:51
  Si fos per fer un Museo del Flamenco y la Tauromaquia ja faria anys que estaria aprovat.
 2. Icona del comentari de: VALLCARCA, DROGA DURA DE LA COLAU a maig 01, 2021 | 08:06
  VALLCARCA, DROGA DURA DE LA COLAU maig 01, 2021 | 08:06
  Colau no fa res de res, Tot aturat, Barcelona bruta i el terrorisme motos, bicis , patinets i okupes son els reis de BCN-COLAU. TOT ATURAT, MISERIA I GANA per tot arreu. Amb el tripartit de podemos-gal-racistes valls, Barcelona s'enfonsa. COMUnisme es corrupcio, son okupes al poder, com es el cas de la FUSTERIA DE VALLCARCA, pura cedui-la de parasits, ganduls i drogates pagats per la COLAU.
 3. Icona del comentari de: JordiP a maig 01, 2021 | 19:03
  JordiP maig 01, 2021 | 19:03
  Si li proposen construir l'edifici de l'Hermitage al mig de la Diagonal o el Pg. de Gràcia, tallant la calçada, el OK colauista ja estaria fa dies. Com es pot ser tan cega, tan cazurra, tan ignorant, tan poc orgullosa de la seva ciutat i tan boba com per posar pegues a aquest projecte? Ja sap aquesta ignorant quants Hermitges hi han al voltant del món, i en quines ciutats? Sense comptar San peersburg, obviament.

Nou comentari

Comparteix