Els treballadors de Nissan a la Zona Franca no donen per perdut el projecte per fer un centre de manteniment de tancs i vehicles blindats després que la xinesa Great Wall Motors hagi descartat instal·lar-se als terrenys de la multinacional japonesa, que abandonarà Catalunya a finals d’any. En declaracions a TV3, Miquel Ángel Boiza (CCOO), ha explicat que els treballadors estan analitzant la proposta del consorci militar i que si el projecte “no agrada” a alguna administració, que presenti alternatives viables.

Boiza ha avançat que aquest dimarts els treballadors de les plantes de Nissan han fet una aturada d’una hora per fer una assemble i analitzar la retirada de GWM, que suposa un cop dur per al pla de reindustrialització de la Zona Franca. En cap moment els sindicats han descartat el manteniment de tancs. “És un projecte que nosaltres mantenim viu i ens consta que hi ha una discussió molt forta entre el govern espanyol i la Generalitat per decidir si el projecte el proposa”, ha dit.

Decepció entre els treballadors

Els sindicats asseguren que cal mirar amb lupa el hub d’electromobilitat, que era el pla B de les administracions per si falla GWM, ja que volen assegurar-se que compleix amb les expectatives de generació de llocs de feina. També demanen estudiar si necessitarien tots els terrenys que queden lliures, ja que això permetria encabir-hi més d’un projecte. Per la seva banda, Miquel Ruiz, representat d’USOC, ha reconegut que l’assemblea ha estat “agredolça i decebedora”.

Els treballadors tenien l’esperança que els xinesos rescatarien les fàbriques de Nissan a Catalunya, però finalment s’han fet enrere després de no acceptar la contraproposta espanyola. “Seguirem treballant amb la resta de projectes, que no estaven descartats, però sí paralitzats a l’espera que es poguessin activar si passa això”, ja afegit. La mesa de reindustrialització ha celebrat una nova reunió d’urgència aquest dilluns, ja que divendres hi haurà una altra reunió amb el govern espanyol per intentar un tancar un acord abans que acabi l’any.

Comentaris

  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 14:09
  Lo que quiere esa gente es trabajar. No le va el politiqueo barato separatista. Y si la propuesta de mantenimiento y reparación de material militar es viable, adelante. No dicen que están para servir al pueblo? Demostrado.
   Massaia Desembre 14, 2021 | 18:03
   Jo crec que seria molt millor fer una fàbrica de mines antipersona que dona molta feina no tan sols als que les fabriquen, després també pots vendre pròtesis de tot tipus, caixes de morts i una bona colla de parafernals de la tan desinteressada i amorosa indústria.
    Gonzalo Desembre 14, 2021 | 20:58
    No es mala idea. Todo lo que sea generar ocupación, genial. Los dilemas morales, para los que viven de la paguita pública.
    Fer Desembre 15, 2021 | 06:09
    En Nissan ya se hacían 4x4 tanto para el ejército como para la guardia civil y nunca se escuchó una sola queja al respecto.
    Fer Desembre 15, 2021 | 11:36
    Hace años ya se fabricó patrols para el ejército y guardia civil y nadie abrió la boca.
  Sheena Desembre 14, 2021 | 15:44
  Per dignitat, no als tancs.
   Marc marc Desembre 15, 2021 | 13:30
   Se nota que no trabajas en Nissan a diferencia de ti, yo si trabajo en Nissan y me quedaré sin esa propuesta por culpa de gente como tú
  Moe Desembre 14, 2021 | 21:45
  A veure, si aquesta gentola fa vaixells que s'enfonsen, submarins que no floten, quina mena de merdes fabriquen............. Que posin el tallers a Madrid, ja veurem que diuen a Còrdova que crec que fins ara reparaven aquests "carromatos" .
  Josep Lluis Desembre 15, 2021 | 00:21
  Lo mes importan es que la gen tingui un travall i una estabilitat, per tan si la fabrica de tancs es factible endevan, es facil parlar per els demes, pro cada dia els fills tenen que mengar.

Nou comentari