“Absoluta disconformitat” del Govern sobre el taller de tancs a Nissan

No clar de la Generalitat al pla B que durant aquest matí la consultora KPMG presenta a la taula de reindustrialització de Nissan a Barcelona, tal i com va avançar el TOT Barcelona.

“Compta amb l’absoluta disconformitat del Govern, ens hi oposem, i de fet, si no es tanca l’acord amb Great Wall Motors, hi ha altres opcions”, asseguren fonts del departament d’Empresa a aquest diari. KPMG ha posat sobre la taula una candidatura que ha rebut com a pla B per a una part dels terrenys de la Zona Franca el projecte de manteniment de blindats militars, tancs, que executaria un consorci d’empreses del sector de la defensa, l’espanyol Tess Defense.

El Govern insisteix que “aquesta setmana com a molt tard es resoldrà si Great Wall Motors accepta la contraoferta”, i a partir d’aleshores caldrà pensar o no en alternatives. A més, el departament d’Empresa remarca que “fins avui” no s’havia posat sobre la taula la candidatura de Tess Defense, però sí que reconeix que “havia sonat de la mà del ministeri d’Indústria”. Però el veto de la Generalitat podria ser eliminatori? “No sabem quin plantejament es farà en cas que Great Wall Motors es desmarqui definitivament, si caldria o no el consens total i si hi ha majoria es tiraria pel dret”, conclouen fonts del Govern.

Un tanc del consorci espanyol Tess Defense

Es tracta d’un projecte de manteniment de blindats militars, tancs, que executaria un consorci d’empreses del sector de la defensa, l’espanyol Tess Defense. Tal i com ha pogut saber el TOT Barcelona, estaria en disposició d’ocupar una part dels terrenys de Zona Franca -150.000m2 del total de 500.000 m2- per crear un centre de manteniment d’aquests vehicles. Tess Defense, de fet, ha rebut aquest 2021 una adjudicació per part del govern espanyol de 1.200 milions d’euros per al mateniment de blindats de l’exèrcot espanyol.

La consultora posarà sobre la taula aquesta proposta, que no és vinculant, i que també inclou que es destini el 50% dels terrenys de la Zona Franca, així com els terrens de Sant Andreu, a un hub de mobilitat elèctrica que ja apareix en el projecte en paral·lel a Great Wall Motors. Els 100.000m2 restants es destinarien a un projecte de logística, segons la proposta que presentarà la consultora aquest dimecres a la taula de reindustrialització. A més, la proposta inclou que el fabricant de motos Silience s’instal·li als terenys de Montcada i Reixac.

Comentaris

    Gonzalo Desembre 01, 2021 | 14:28
    Prefieren que haya paro antes que dar trabajo. Esta es la política laZinaZi.
    Asun Desembre 01, 2021 | 17:53
    Es millor que tanquin, només de veure el perfil de treballors que te, no ens interesa conservals, que s'envaguin a murcia.

Nou comentari