Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors que netegen grafits a la ciutat també faran vaga
  • CA

A quatre mesos per a les eleccions municipals, la ciutat està sent testimoni d’un allau de col·lectius d’àmbits ben diversos que estan descontents amb la seva situació laboral. Si avui han coincidit les mobilitzacions del sector del taxi, l’educació i la sanitat, cadascun amb les seves pròpies reivindicacions i a diferents punts de la capital catalana, ara s’ha afegit un altre col·lectiu.

Els sindicats CCOO i UGT de treballadors de la neteja de grafits de Barcelona han convocat una vaga el proper dimecres 1 de febrer, com a resposta a “les negociacions encallades i sense progressos” per a la renovació del conveni col·lectiu amb FCC, l’empresa que gestiona aquest servei municipal.

Salari congelat des de finals de 2020

En un comunicat fet públic avui, els dos sindicats esmentats -CCOO i UGT- han volgut posar èmfasi al fet que el conveni va finalitzar el 31 de de desembre de 2020, és a dir, ja fa més de dos anys i que des d’aleshores es troben amb un salari “congelat i sense poder afrontar les necessitats socials i salarials del conjunt de treballadors”.

Fonts dels treballadors asseguren que l’empresa s’ha negat en rodó a escoltar les reivindicacions de la plantilla i, fins i tot, no s’han mostrat disposats a asseure’s per mirar de trobar una solució al conflicte laboral. En aquest sentit, els treballadors han lamentat la manca de voluntat de diàleg des que van començar les negociacions.

Altres vagues de finals de 2022

D’altra banda, cal recordar que a principis de novembre la plantilla de Barcelona Serveis Municipals (BSM) va convocar una vaga dels treballadors de la unitat de control d’estacionament regulat. És a dir, els que controlen la zona verda i blava. Els treballadors denunciaven que l’empresa volia ampliar-los els dies de feina i els obligava a portar moto.

I a principis de desembre, coincidint amb la setmana del pont, el servei d’atenció domiciliària de l’Ajuntament també va dir prou; denunciaven una situació “d’alarmant precarietat” i culpaven el consistori de vendre el benestar a empreses privades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa