Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de B:SM esclaten: “Collboni culpable, Colau responsable”
  • CA

Ja fa temps que els treballadors que regulen la zona d’estacionament de Barcelona —la famosa zona verda— estan en guerra amb la direcció de Barcelona Serveis Municipals (B:SM). Reclamen millores de les condicions de feina i acusen l’empresa pública d’imposar-los certs canvis sense haver-hi una negociació pel mig. Entre altres coses, els treballadors es neguen a fer més hores els caps de setmana amb les condicions actuals i critiquen que l’empresa els obligui a portar motos en horari laboral.

Amb tot, el comitè d’empresa de B:SM ha deixat clar, en un nou comunicat, que el passat dilluns 14 de novembre van demanar una jornada setmanal de 35h i una millora econòmica de 750€ anuals a canvi de treballar, tal com vol l’empresa, els dissabtes i diumenges. Malgrat tot, els responsables sindicals expliquen que la direcció encara no els ha fet arribar una resposta i, per això, convoquen una nova jornada de vaga pel dia 22 de novembre. A més, els treballadors s’ajuntaran a la plaça de Sant Miquel per fer notar el seu descontentament.

Crítiques a Collboni i Colau

El sindicat d’empresa denuncia la “nul·la capacitat negociadora” de la direcció de B:SM i assenyala tres persones de forma clara i directa. Demanen la dimissió de la directora general, Marta Labata, a qui acusen de ser la persona que més cobra de tot el consistori. A més, critiquen que el primer tinent d’alcaldia i president del consell d’administració de B:SM, Jaume Collboni, es posi de costat. “És el culpable”, diuen els treballadors, que també miren de reüll l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, a qui també veuen com una de les responsables d’aquesta situació.

Els treballadors tampoc entenen com des de la direcció de l’empresa es busca ridiculitzar la protesta: “La direcció manifesta constantment als mitjans de comunicació que les persones treballadors d’aquesta unitat disposem de condicions ‘per sobre del conveni sectorial'”. En aquest sentit, asseguren que tenen un “conveni de mínims” i, per tant, aquesta situació és normal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: COLAU ETS UN FRAU a novembre 18, 2022 | 17:03
    COLAU ETS UN FRAU novembre 18, 2022 | 17:03
    Desde que han fet la zona verda per la zona de vallcarca els veïns hem perdut places de parking, un merdé i tot per voler robar i robar als ciutadans. Tindriem que demandar a aquests tòtiles per no deixar-nos respirar. Barcelona neta de zona verda i zona blava d'una vegada, zones de pagament al centre i prou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa