Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El taxi bloqueja Barcelona sota l’amenaça d’una nova onada de protestes

Enèsima demostració de força del sector del taxi a Barcelona. El col·lectiu està protagonitzant en aquests moments una nova marxa lenta pels carrers del centre de la capital catalana en protesta per la multa que ha rebut el sindicat per part de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), que considera que va “boicotejar” l’activitat d’Uber i d’altres plataformes similars. L’acció reivindicativa d’aquest dimarts pretén ser un avís per a navegants dels conductors, que amenacen de repetir una onada de concentracions com la que va viure la ciutat l’any 2019, quan milers de taxis ja van ocupar la Gran Via de les Corts Catalanes. De fet, el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ja ha anunciat que tenen previst fer una plantada a la Gran Via per la Diada. Ocupar aquesta artèria de la capital és només, segons ha detallat Álvarez, un pas més del camí cap a una possible vaga general del sector.

Cal recordar que la decisió de tornar a sortir als carrers es va prendre després que -sempre segons la versió del sindicat- els serveis jurídics de la Generalitat hagin demanat formalment la inadmissió del recurs contenciós administratiu que Élite Taxi va presentar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a principis d’agost, al·legant que la sanció de 122.910 euros interposada per l’ACCO és una vulneració del dret a la llibertat d’expressió, el dret d’associació i defensa col·lectiva d’interessos i el dret de reunió.

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, durant la concentració | A.R
El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, durant la concentració | A.R

La previsió és que la marxa lenta que ha arrencat a l’avinguda Maria Cristina a les nou del matí d’aquest dimarts avanci per la Gran Via de les Corts Catalanes fins a la Via Laietana, on els taxistes pretenen fer una protesta davant la seu de l’ACCO. Després continuaran el seu recorregut pel carrer de Trafalgar fins al passeig de Lluís Companys, seguint pel passeig de Picasso i l’avinguda del Marquès de l’Argentera, l’última parada abans de posar rumb cap al Parlament.

Comissió d’investigació per possible “tracte de favor”

Entre les peticions que trasllada el sector per garantir que no es produeixen més concentracions destaca la petició de crear una comissió d’investigació al Parlament amb l’objectiu de demostrar un possible “tracte de favor” de l’ACCO en favor d’Uber. Amb la protesta també es pretén denunciar els intents d’aquest ens de “censurar a base de sancions desproporcionades al taxi per exercir la llibertat d’expressió vulnerant el nostre dret fonamental”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Lossat a setembre 05, 2023 | 12:22
  Lossat setembre 05, 2023 | 12:22
  Aquesta TROPA, es creuen els amos de Barcelona cuan es deuen al servei de la ciutat per això són el taxis de ( barcelona) se els iaurie de treure la llicència, portar-los als tribunals de justícia per fer un acte de bloqueix a la ciutat pertorban el dret natural de la vida diària, Espero que la justícia actuï
 2. Icona del comentari de: germamarx a setembre 05, 2023 | 12:54
  germamarx setembre 05, 2023 | 12:54
  Taxistes: teniu dret a fer vaga (només faltaria !) i, per tant, tindreu temps; aprofiteu per dutxar-vos.
 3. Icona del comentari de: Farsa Nyola a setembre 05, 2023 | 13:25
  Farsa Nyola setembre 05, 2023 | 13:25
  I aquests la fiscalia i la policia no els persegueixen????
 4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 05, 2023 | 13:35
  Pere Llimonera i Citronell setembre 05, 2023 | 13:35
  Es veu que n'hi ha algun que parla català hi tot.
 5. Icona del comentari de: Lluigi a setembre 05, 2023 | 16:54
  Lluigi setembre 05, 2023 | 16:54
  Quan tindrem un Govern amb autoritat per parar els peus a aquesta màfia que's permet impunement bloquejar BCN. I també l' 11 de setembre per si algú encara es pensa que no son ultradretans espanyolistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa