Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El taxi anuncia una plantada a la Gran Via per la Diada

El sector del taxi protagonitzarà una plantada a la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona per la Diada. Així ho ha anunciat abans de la marxa lenta convocada per aquest dimarts al matí el portaveu del sindicat majoritari Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha assegurat que ocupar aquesta artèria de la capital catalana és només un pas més del camí cap a una possible vaga general del sector.

Cal recordar que la mobilització d’aquest dimarts pels carrers del centre de la capital catalana ha estat motivada per la multa que ha rebut el sindicat majoritari per part de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), que considera que va “boicotejar” l’activitat d’Uber i d’altres plataformes similars. “Uber ha inventat una farsa, un relat a través del qual se’ns està intentant reprimir amb una multa que no podem pagar i que suposaria la desaparició d’Elite Taxi. Estan utilitzant l’ACCO per escapçar-nos perquè no poden amb nosaltres i les institucions catalanes ho estan permetent”, ha assenyalat aquest matí Álvarez, que ha carregat durament contra els responsables d’aquest organisme.

Una possible vaga indefinida

Entre les peticions que ha traslladat el portaveu per evitar que el conflicte pugui derivar en una vaga indefinida del sector destaca la creació d’una comissió d’investigació al Parlament amb l’objectiu de demostrar un possible “tracte de favor” de l’ACCO vers Uber i la dimissió del seu president, Roger Loppacher, i de la directora de l’ens, Susanna Grau. De fet, els taxistes han imprès una sèrie de bitllets de dòlars nord-americans falsos amb la cara de Loppacher per empaperar la seu de l’ACCO.

Per altra banda, Élite Taxi ha anunciat aquest mateix dimarts la seva intenció de presentar una querella contra els màxims responsables de l’ACCO -Loppacher i Grau- per un possible delicte prevaricació, coacció i tràfic d’influències per la multa interposada contra el sindicat. “Hauran d’anar al jutjat per demostrar que això no és així”, ha apuntat Álvarez davant la seu de l’ens, on els taxistes han plantat un potent dispositiu pirotècnic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa