Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca l’última botiga de queviures tradicional del barri de Sants: “No vivim de l’aire”

Queviures Jubierre abaixa la persiana per sempre aquest divendres a les 20h. En Josep es jubila, fatigat pel que suposa comandar una botiga d’alimentació on, com explica al TOT Barcelona, “tot és molt difícil”. No té relleu generacional, però el que més li pesa és que “tothom es lamenta que tanquin comerços històrics, però si la gent no ve a comprar, què fem? No vivim de l’aire”. En Josep tampoc no ha trobat suport per part de l’administració local. “Tot són paraules i plans, però a la pràctica no ajuden en res”, sentencia.

En Josep es va posar al capdavant de la que fins avui era la darrera adrogueria del barri de Sants, una autèntica botiga de queviures, l’any 1988, quan el seu pare va morir. És la segona generació, perquè els seus pares van agafar un negoci que havia arrencat al barri ara fa 91 anys, l’any 1932. “El 1948 els meus pares agafen la botiga, que hem tingut durant 75 dels seus 91 anys de vida”.

Façana de la botiga de queviures Jubierre, al barri de Sants

De botiga de queviures a habitatge

En Josep no ha tingut problemes amb el lloguer, com sí que ha passat amb molts altres comerços històrics de la ciutat, que han acabat morint perquè els propietaris demanaven lloguers estratosfèrics. Ell ha tingut renda antiga. Però quan aquest vespre abaixi la persiana, Queviures Jubierre morirà. La propietat, explica, té la intenció de construir-hi un habitatge, tal com ja ha fet amb altres botigues que van tancar a la zona i que també eren de la seva propietat.

En Josep remarca que el negoci ha anat a mal borràs després de la Covid-19, tot i que insisteix que és l’hora de jubilar-se i que vol plegar. Malgrat tot, creu que els ciutadans també tenen part de la culpa, perquè si bé durant la pandèmia, “quan tenien por d’anar als supermercats”, van ser assidus del seu establiment, quan tot ha tornat a la normalitat han deixat de venir. “Molts em diuen que quina pena, però que venen a comprar? No”, remata en Josep en conversa amb el TOT.

A l’entrada de Queviures Jubierre es pot llegir un cartell en què en Josep agraeix als clients aquests 75 anys de vida a la botiga des que els seus pares en van prendre les regnes el 1948.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa