El grup municipal de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona demanarà al govern d’Ada Colau que aprovi una suspensió de llicències per als anomenats supermercats fantasma, establiments dedicats a l’emmagatzematge d’aliments i altres productes per al seu repartiment a domicili. La portaveu del partit a la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Francina Vila, presentarà un prec per reclamar al consistori que desenvolupi una normativa que permeti ordenar aquest sector emergent després de les queixes rebudes de molts veïns.

El fenòmen de les dark stores o supermercats fantasma ha irromput amb força a la ciutat –que fa uns mesos ja va viure una situació similar amb les cuines fantasma– i ha encès les alarmes a diversos barris de Barcelona, sobretot a les Corts. Aquests negocis s’instal·len en interiors d’illa i altres espais i es dediquen exclusivament a emmagatzemar productes per preparar les comandes de diferents aplicacions de missatgeria i entrega a domicili.

“Les condicions sanitàries, l’impacte en la vida dels veïns i veïnes i la dissonància urbanística que potencialment poden produir aquest tipus d’activitat comercial no estan encara analitzades ni limitades”, assegura Vila. Per això també reclamen que l’Ajuntament faci un inventari exhaustiu dels nous establiments i detallar la seva ubicació exacta.

Salvar la Casa Tusquella

En la mateixa comissió, el portaveu del grup de JxCat, reclamarà al govern municipal que faci el necessari per salvar la Casa Tosquella, a la ronda General Mitre, “un edifici modernista catalogat, d’interès nacional, i que a la vista de tothom es pot palesar com l’estat ruïnós en el qual es troba pot arribar a ser irrecuperable”. Segons Martí, l’edifici, està molt degradat i s’ha posat a la venda a les xarxes socials i a Wallapop. “Barcelona no es pot permetre perdre patrimonialment un edifici d’aquest valor històric.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa