Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Saragossa pren a Barcelona la data de la Marató 2022
  • CA

La Marató de Barcelona, que s’havia de celebrar el pròxim 3 d’abril, ha canviat de data i es posposa fins al 8 de maig. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, el motiu principal de l’ajornament és que el 3 d’abril també se celebra a Saragossa el Campionat d’Espanya Absolut i Màster 2022, una prova que aplegarà atletes de tot l’estat perquè permetrà lluitar per anar a l’Europeu i Mundial.

“El retard, per part de l’empresa gestora de la cursa, en la presentació de la reserva de data a la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) ha suposat una coincidència amb el Campeonato de España de Zaragoza”, ha reconegut el consistori en un comunicat. La coincidència de dates ha obligat els organitzadors de la cursa de Barcelona a buscar una nova data perquè molts corredors haurien apostat per la ciutat aragonesa.

Versió contradictòria

En un primer moment, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, va explicar en una entrevista a RAC1 que el consistori estava estudiant un canvi de dates per l’agreujament de la sisena onada, però en cap moment va esmentar el conflicte de dates amb la prova aragonesa. Segons ha explicat l’Institut Barcelona Esports (IBE), la “situació de crisi mundial generada per la variant Omicron” també ha influït en la decisió.

L’IBE ha detallat que la Marató de Barcelona compta amb més d’un 50% de participants estrangers i que l’explosió de la sisena onada obligava a “trobar moments que redueixin la incertesa i afavoreixin la mobilitat dels atletes“. Celebrar ambdues proves a la primavera permetrà reduir els riscos entre els atletes, ja que la climatologia acompanya i estadísticament és l’època de l’any amb menys incidència del virus, segons justifica el consistori.

L’ajornament de la Marató fa que la Mitja Marató, que s’havia de celebrar el 6 març, ocupi el forat disponible del 3 d’abril. D’aquesta manera, els participants de la Marató podran incloure la Mitja Marató en el seu pla d’entrenaments quatre setmanes abans, com és habitual.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a desembre 22, 2021 | 13:47
    Jordi desembre 22, 2021 | 13:47
    Per la pandèmia no serà doncs ningú pot predir la situació a l'abril i a més, la mateixa data s'ha ocupat amb la mitja on també hi ha molta gent de fora. A l'abril ja era tard i al maig les temperatures seran massa altes per a fer una bona marató i augmentarà el risc pels corredors. La marató està donant una mala imatge amb els canvis i la incertesa. A la pàgina web encara posa el 3 d'abril...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa