El Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni està tancat des del 10 de gener, perquè les restriccions de la tercera onada de Covid-19 han tombat l’obertura adaptada que els llibreters van aconseguir amb molt d’esforç al juny. L’associació de comerciants del barri, Sant Antoni Comerç, s’ha unit a la reivindicació del mercat i n’ha reclamat públicament la reobertura amb un comunicat de suport.

“Estem totalment indignats, perquè l’administració no ha tingut en compte l’excepcionalitat del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, que només obre els diumenges al matí i que des de fa gairebé un mes no pot fer-ho”, expressen. Ja van passar tot l’estiu en blanc pels 4 mesos de tancament forçós, el cas més prolongat que ha viscut el comerç barceloní. Les mesures de seguretat i la redistribució de les parades han permès obrir durant la tardor sense riscos, amb un dispositiu que els comerciants propers valoren com “un èxit” clar. No entenen ara, per tant, que se’ls obligui a tancar de nou.

Han intentat moure fils en favor dels llibreters, amb reunions i contactes polítics, perquè les administracions “trobin la manera” de recuperar el mercat. De moment no ho han aconseguit, però no tiren la tovallola. “Aquesta setmana es tornen a revisar les mesures de lluita contra la pandèmia i demanem que es tingui en compte l’excepcionalitat del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni i es permeti la seva obertura”, insisteixen aquest dijous. També demanem que els venedors afectats puguin accedir a ajudes, perquè “més de 100 famílies” depenen d’aquest emblemàtic mercat de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluís a febrer 04, 2021 | 17:43
    Lluís febrer 04, 2021 | 17:43
    Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni és un bon burocràtic i impersonal per denominar Els Encants de Sant Antoni, on els diumenges es venen llibres. Robar-nos els mots és robar-nos la personalitat, perdre l'ànima del barri

Nou comentari

Comparteix